Image

Midroc tecknar nya kontrakt i Hyllie

Uthyrning Midroc hyr ut till B&R Industriautomation och Länsförsäkringar Skåne i kontorsfastigheten Hermod i Hyllie. De båda avtalen omfattar totalt närmare 1 400 kvadratmeter.
Publicerad den 8 Januari 2015
Midroc hyr ut till B&R Industriautomation och Länsförsäkringar i kontorsfastigheten Hermod i Hyllie. Bild: Midroc
Midroc hyr ut till B&R Industriautomation och Länsförsäkringar i kontorsfastigheten Hermod i Hyllie.

- Nyuthyrningen i våra nya kontorsprojekt slog rekord 2014. Hyllies position är svårslagen, det tar sex minuter med tåg till Malmö Centralstation och tolv minuter till Kastrup. Det nya kontorsprojektet World Trade Center Lund har också rönt stort intresse på marknaden, berättar Mikael Strand, affärschef i Midroc Property Development.

B&R Industriautomation flyttar det svenska huvudkontoret till Hyllie i syfte att stärka varumärket. Bolaget levererar tjänster inom industriautomation internationellt och nationellt. Avtalet omfattar 740 kvadratmeter kontor och inflyttning sker 1 januari 2016. Länsförsäkringar Skåne kommer att öppna en ny kundmötesplats på en välexponerad plats i Hyllie. Avtalet omfattar 645 kvadratmeter och inflyttning sker 1 januari 2016.

Nyuthyrningarna innebär att 80 procent av ytorna i Hermod är tecknade, knappt ett år före första inflyttningen. Tidigare tecknade kontrakt avser Tengbom, Riksbyggen, Bengt Dahlgren och Somfy.

Midrocs planerade totala investering i Hyllie beräknas uppgå till 1,6 miljarder kronor. Tidigare har Midroc utvecklat Malmömässan i Hyllie, en fastighet som såldes till Kungsleden i september. Midrocs övriga projekt i Hyllie är:
- Kontorsprojektet Mässhallen 3, 7 800 kvadratmeter uthyrningsbar yta med kontor i tio plan
- Parkeringshus med 360 bilplatser samt en lokal på 300 kvadratmeter
- Bostadsprojektet kvarteret Saga, cirka 10 000 kvadratmeter, cirka 130-140 lägenheter
- Bostadsprojektet kvarteret Nanna, cirka 10 000 kvadratmeter, cirka 100-120 lägenheter

Fakta Hermod
Byggnaden består av en central kub i glas och två delar med tegelfasader. Den ligger 150 meter från Stationstorget och granne med blivande Hotel Quality View.
6 300 kvadratmeter uthyrningsbar yta bestående av kontor och butikslokaler samt garage och förråd i källarplan. Gemensam takterrass, ett green room på varje våningsplan samt sportdepå för cykelpendlare.
Byggherre: Midroc Property Development AB
Arkitekt: Tengbom, 3D-illustration: Visualisera, Totalentreprenör: Thage

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige