Image

Midroc säljer nytt P-hus i Lund

Transaktioner Midroc säljer det parkeringshus som nu uppförs inom World Trade Center Lund till Green Park. Det innehåller 430 parkeringsplatser för bilar, MC-platser, en butikslokal och en förrådslokal.
Publicerad den 14 December 2015
Midroc säljer det parkeringshus som man nu uppför i Lund till Green Park. Bild: Horisont arkitekter
Midroc säljer det parkeringshus som man nu uppför i Lund till Green Park.

Byggnaden kommer att försörja hela området med parkering, det vill säga hotell Park Inn by Radisson samt kontorsbyggnaderna Alléhuset och Centrumhuset.

Nära Lunds centrum och med direkt anslutning till E22 via Råby trafikplats är World Trade Center Lund strategiskt placerat. Området har goda kommunikationsmöjligheter med till exempel Lund, Malmö och Köpenhamn.

Fullt utvecklat kommer World Trade Center Lund ha 1 000 arbetsplatser. Utvecklingen av området är långt kommen och i februari färdigställs det första kontorshuset som får Consafe Logistic med 225 medarbetare som största hyresgäst.

I World Trade Center Lund finns redan hotell Park Inn by Radisson etablerat, och förutom den första kontorsbyggnaden om 6 200 kvadratmeter samt parkeringshuset så planerar Midroc för ytterligare ett större kontorshus. Granne med World Trade Center Lund finns Tetra Pak som med cirka 4 000 anställda är en stor arbetsgivare i regionen.

- Genom avtalet med Green Park får vi en mycket bra samarbetspartner i WTC Lund, som kommer att ansvara för den moderna och kundvänliga parkeringslösningen, säger Magnus Skiöld, vd på Midroc Property Development.

- Tillsammans med vår samarbetspartner Apcoa kommer vi att erbjuda en parkeringsupplevelse i världsklass. Det kommer att vara smidigt, miljövänligt och enkelt att parkera och jag är övertygad om att våra kunder kommer att uppskatta den moderna teknik vi har investerat i, säger Jesper Ericsson, vd på Green Park.

Catella Corporate Finance har varit säljrådgivare till Midroc.

Fakta om parkeringshuset:
Byggherre: Midroc Property Development AB genom dotterbolag

Arkitekt: Horisont arkitekter, Anders Blomqvist

Parkeringshuset är en modern byggnad med tydlig identitet. Glasfasaden är veckad hela vägen runt byggnaden, vilket ger byggnaden ett levande intryck utifrån och spännande utblickar inifrån.

Det inrymmer 430 parkeringsplatser för bilar, MC-platser, en butikslokal och en förrådslokal.

Byggnaden kommer att förses med ett antal laddstolpar för elbilar.

Färdigställande: 1 februari 2016

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige