Image

Midroc bygger ”Flat Iron Building” i Hyllie

Bygg/Arkitektur Tekniska nämnden i Malmö har godkänt markförsäljningsavtalet som öppnar för Midrocs nya kontorshus Mässhallen 3, om 8 900 kvadratmeter BTA.
Publicerad den 21 Januari 2016
Midroc planerar ett "Flat Iron Building" i Hyllie. Bild: Midroc
Midroc planerar ett "Flat Iron Building" i Hyllie.

Den totala köpeskillingen uppgår till 33,5 miljoner kronor.

Byggnaden som planeras på fastigheten Mässhallen 3 intill nya Malmömässan är tio våningar hög och har en djärv, strykjärnsformad profil i stål och glas. Varje våningsplan är cirka 880 kvadratmeter stort. Här finns möjligheter till omkring 400 nya arbetsplatser.

– Efterfrågan på nybyggda kontorslokaler i Hyllie fortsätter att öka. Här finns de moderna, flexibla, effektiva och miljöriktiga kontor som efterfrågas av företag idag. Hyllies position är svårslagen, bara tolv minuter till Kastrup och sex minuter med tåg till Malmö C gör Hyllie till ett självklart val, säger Magnus Skiöld, vd i Midroc Property Development AB.

– Det är betydelsefullt för Malmö att Midroc Property Development fortsätter sina satsningar och så framgångsrikt bidrar till företagsetableringar i Hyllie, säger Malmö stads fastighetsdirektör Klas Johansson.

Priset för marken är satt till 3 750 kronor per kvadratmeter BTA, utifrån de priser som Malmö stad under senare tid tillämpat vid försäljning av jämförbar mark inom Hyllie.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige