Image

Willhem köper lägenheter av Midroc i Hyllie

Transaktioner Willhem utökar sitt fastighetsbestånd i Malmö genom förvärv av 125 nyproducerade lägenheter som kommer att uppföras i Hyllie, med planerad byggstart under hösten. Säljare är Midroc Property Development.
Publicerad den 6 November 2015
Midroc säljer 125 lägenheter i Hyllie till Willhem. Bild: Juul Frost
Midroc säljer 125 lägenheter i Hyllie till Willhem.

Affären avser ett bostadskvarter innehållande 125 nyproducerade hyreslägenheter i tre huskroppar, beläget på Hyllie Allé i Malmö. Lägenheterna kommer att uppföras i varierande storlekar, från 41 till 103 kvadratmeter, och inkluderar även studentlägenheter. Tanken bakom projektet är att kunna erbjuda ett blandat boende för olika målgrupper och även en möjlighet att göra bostadskarriär inom kvarteret.

Byggstart är planerad till Q4 2015 och projektet förväntas stå klart Q4 2017. Den totala uthyrningsbara ytan i flerbostadshusen är 7 440 kvadratmeter.

– Att köpa nyckelfärdiga projekt i väl genomtänkta bostadsområden är intressant för oss. Vi kommer att finansiera hela byggprojektet och även sköta uthyrningen av lägenheterna, kommenterar Willhems vd Mikael Granath.

Peter Syrén är vice vd på Midroc Property Development:
- I kvarteret Saga har vi utvecklat en mångfald av möjligheter, med en variation av bostäder för att tillgodose flera målgruppers behov i livets olika skeden, berättar Peter Syrén, vice vd på Midroc Property Development. Kvarteret Saga kan också ses som en grön lunga i en urban miljö, planerad för att de boende ska kunna träffas och lära känna varandra. Willhems förvärv av hyresrätterna inom området visar att det finns ett stort intresse på marknaden för utveckling av väl genomtänkta bostadsområden med blandade upplåtelseformer.

Arkitekt är Juul Frost.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige