Image
Midroc hyr ut 2 550 kvadratmeter och byggstartar kontorshuset Alléhuset som blir granne med nyöppnade Park Inn by Radisson.
Midroc hyr ut 2 550 kvadratmeter och byggstartar kontorshuset Alléhuset som blir granne med nyöppnade Park Inn by Radisson. Bild: Midroc

Midroc hyr ut och byggstartar i Lund

Uthyrning Midroc hyr ut 2 550 kvadratmeter kontor till Consafe Logistics i World Trade Center Lund. Avtalet innebär att Midroc byggstartar kontorshuset Alléhuset som blir granne med nyöppnade Park Inn by Radisson.
Publicerad den 25 Mars 2014

– Avtalet innebär att vi nu tar nästa steg i utvecklingen av World Trade Center Lund. Med två tredjedelar uthyrt startar vi byggnationen. Det strategiska läget vid E22:an lockar med hög tillgänglighet inom Lund, till andra skånska städer och flygplatserna Sturup och Kastrup, säger Mikael Strand, affärschef i Midroc Property Development.  

World Trade Center Lund kommer att omfatta två kontorshus, ett hotell med restaurang och konferens samt ett parkeringshus. Fullt utbyggt kommer drygt 1 000 personer arbeta i WTC Lund. Det nya kontorshuset är på drygt 6 000 kvadratmeter och byggs i fyra plan. I bottenvåningen finns gemensam reception, café och konferens. Medlemmarna får också tillgång till WTC:s nätverksaktiviteter.

Alléhuset byggs med flexibla kontorslösningar, så att företagen kan växa eller krympa sina lokaler utan att behöva flytta. En sportdepå med cykelförvaring underlättar för pendlarna, och flera takterrasser erbjuder utblickar mot Lund och det omgivande landskapet.

- Vi önskade erbjuda våra anställda och externa besökare en modern och miljövänlig arbetsplats, som är flexibel och främjar samarbete samt stimulerar till innovativa tankar. Vi fastnade till slut för Activity Based Working som erbjuder en mängd olika arbetsmiljöer för de aktiviteter som är aktuella för stunden. Midroc lyssnade till våra behov och tillsammans har vi skapat en attraktiv arbetsplats, som är anpassad till framtiden, berättar Ulf Jansson, CEO, Consafe Logistics Group.

Alléhuset byggs med miljövänliga material och energibesparande lösningar. Byggnaden kommer att uppfylla kraven för Green Building och Miljöbyggnad nivå Silver. Byggnationen startar under försommaren, och huset står klart för inflyttning hösten 2015. Midrocs investering är cirka 200 miljoner kronor.

Fakta:
Byggherre: Midroc Property Development. 
Arkitekt: Horisont arkitekter.
Om Consafe Logistics: ett av världens ledande företag av Supply Chain Execution IT för produktion, lager och mobilitet med 225 medarbetare i Lund.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige