Image
Södra Källtorp i Västerås.
Södra Källtorp i Västerås. Bild: Archus

Markanvisningar klara för Södra Källtorp

Bygg/Arkitektur Redan 2013 fick Archus uppdraget av Västerås Stad att ta fram en utbyggnadsstruktur och process för utveckling av Södra Källtorp i Västerås. I våras vann detaljplanen laga kraft och nu är det klart vilka byggaktörer som får markanvisning för utveckling av bostäder i den första utbyggnadsetappen.
Publicerad den 29 November 2019

I området Höjden i de nordöstra delarna av Södra Källtorp planerar Carpenter att bygga två mindre flerbostadshus med fyra våningar, nio mindre flerbostadshus med tre våningar och tre radhus med en-två våningar. Det blir sammanlagt 96 lägenheter, både hyresrätter och bostadsrätter.

För området Gården som ligger där Wenströmska skolan låg, gick markanvisningen till EA Fastigheter som planerar för att bygga sammanlagt 46 bostadsrättslägenheter i tolv mindre flerbostadshus.

Archus Developments uppdrag har varit att driva processen från start och nu verka som affärsrådgivare kring val av bostadsaktörer via en markanvisningsprocess samt tillse att äldreboende, trygghetsboende och förskola genomförs.

– I vårt förslag har det legat stort fokus på att skapa en attraktiv boendemiljö med goda möjligheter till fritidsaktiviteter. Södra Källtorp kommer att bli ett mycket bra bostadsområde med närhet till friluftsliv, idrott och service, säger Michael Larsson, vd för Archus Development.

Totalt kommer det att byggas cirka 700 bostäder, ett modernt äldreboende, trygghetsbostäder och en förskola i stadsdelen. I området blir det också en ny lekplats, park- och promenadstråk och en ny konstgräsplan på idrottsplatsen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige