Image
Restate
Restate

Malmöauktionen: Hyresgäster vill köpa loss två fastigheter

Transaktioner I slutet av november hålls en historisk auktion i Malmö, omfattande åtta privatägda fastigheter värderade till totalt cirka 600 miljoner kronor. Restate Syd är ombud för de boende i två av de aktuella fastigheterna genom bostadsrättföreningarna Brf Husaren 7 och Brf Rolf 12.
Publicerad den 31 Oktober 2019

Bostadsrättsföreningen Husaren 7 önskar förvärva fastigheten Malmö Husaren 7 på Östra Tullgatan 5. Ett hyreshus uppfört 1915 i fyra våningar, med lokaler i bottenvåningen. Total yta 1 815 kvadratmeter.

Bostadsrättsföreningen Rolf 12 verkar för att förvärva fastigheten Malmö Rolf 12 med adress Östra Förstadsgatan 58 och Ringgatan 2. Ett hyreshus uppfört 1936-38 i 4-6 våningar jämte vind och källare. Huset inrymmer två lokaler på bottenvåningen. Total yta 1 936 kvadratmeter.

– De boende vill ta denna möjlighet att ta kontroll över sitt eget boende genom ombildning till bostadsrätter. Ett alternativ som trots omständigheterna förhoppningsvis kan ses som ett gott alternativ även för säljarna, säger Johan Eriksson på Restate Syd i Malmö.

Ansvarig för att ombesörja auktionen är advokaten Lennart Iwar på Setterwalls Advokatbyrå och sker i samarbete med Catella.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige