Image
Sigtunahem säljer till en bostadsrättsförening för 136 miljoner kronor.

Ombildning av 58 lägenheter i Sigtuna

Transaktioner Bostadsrättsföreningen Hagtornet förvärvade den 1 december fastigheten Ragvaldsbo 1:16. Säljare var Sigtunahem och Restate var ombud i processen.


Direktören 6 i Halmstad.

Ombildning för 22 miljoner i Halmstad

Transaktioner Nio lägenheter i centrala Halmstad har ombildats till bostadsrätter och samtliga hyresgäster valde att köpa sina bostäder och blir bostadsrättsinnehavare.


Krokomsbostäder säljer till en bostadsrättsförening.

Ombildning av 72 lägenheter i Krokom

Transaktioner Bostadsrättsföreningen Tors & Lokes förvärvade den 1 november fastigheten Krokom Ås-Hov 1:216. Totalt innefattar ombildningen 72 lägenheter från allmännyttiga Krokomsbostäder. Restate var ombud i processen.


Stockholmshem ombildar i Rågsved.

Stockholmshem säljer till BRF i Rågsved

Transaktioner Ombildning av 131 lägenheter – köpeskilling 309 miljoner kronor.


Carl Dutina på Restate företrädde köparen.

Stena säljer till BRF i Midsommarkransen

Transaktioner Stena Fastigheter säljer två tomträtter till en bostadsrättsförening för cirka 65 miljoner kronor.


Här är det mest aktivitet enligt Restates transaktionschef

Bolag Anna Olsson, transaktionsansvarig på Restate, kommenterar marknadsutvecklingen för Fastighetssverige. I de här branscherna händer det mest just nu.


Restate

Malmöauktionen: Hyresgäster vill köpa loss två fastigheter

Transaktioner I slutet av november hålls en historisk auktion i Malmö, omfattande åtta privatägda fastigheter värderade till totalt cirka 600 miljoner kronor. Restate Syd är ombud för de boende i två av de aktuella fastigheterna genom bostadsrättföreningarna Brf Husaren 7 och Brf Rolf 12.


Här är köprådgivarna som stänger störst affärer

Lista I samband med att den svenska fastighetsmarknaden attraherar allt fler internationella investerare ökar även transaktionsteamens köpuppdrag. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka team som lockar till sig störst volymer – per anställd.


Roberth Wallin.

Restate rekryterar från Skanska

Bolag Roberth Wallin har rekryterats till Restate som projektledare på Restate Nyproduktion.


Christine Hallberg.

Christine Hallberg tar över rodret för Restate nyproduktion

Bolag Efter två år på Restate tar Christine Hallberg över rollen som ansvarig för företagets nyproduktionsavdelning. Hon ersätter Patrik Rosén, som sedan i september är vd på Restate.


De stänger störst affärer per anställd

Lista I samband med att den svenska rådgivningskartan ritas om i grunden har Fastighetssverige tittat närmare på vilka transaktionsteam som genomför störst säljuppdrag – per anställd.


Restate köper Malmöbolag

Bolag Restate köper Svensk Borätt AB, med fem anställda i Malmö.


75 lägenheter säljs i Motala

Transaktioner Kommunala Bostadsstiftelsen Platen har tecknat avtal om försäljning av 75 lägenheter i Motala. Köpare är lokala investerare genom Sjöstadsförvaltning i Motala, ett bolag under bildande.


Säljer för nästan 50 000 per kvadrat

Transaktioner En bostadsrättsförening köper i Enskede för 48 500 kronor per kvadratmeter bostadsyta.


Kopparcronan köper vakans i Sköndal

Transaktioner Kopparcronan AB har förvärvat industrifastigheten Mopsen 1 i Norra Sköndals industriområde. Säljare är privatpersoner.


Restate-profil lämnar – startar eget

Bolag Petter Brolin, som var med och grundade Restate Bjurfors Isaksson Brolin AB, säljer sina aktier i bolaget och bildar Proper T AB, som kommer att koncentrera sig på utveckling av fastigheter gemensamt ägda med traditionella fastighetsägare och investerare.


BRF avstår hembudsrätt på Kungsholmen

Transaktioner Anders Ivarsson AB förvärvar bostadsfastigheten Sjökonungen 1 i Fredhäll på Kungsholmen av tre privatpersoner för 76,5 miljoner kronor. Förvärvet skedde efter att den av de boende bildade bostadsrättsföreningen valt att avstå sin hembudsrätt.


Davrika säljer bostadsfastighet på Kungsholmen

Transaktioner Davrika säljer fastigheten Opalen 3 till en bostadsrättsförening. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 140 miljoner kronor.


Ökad aktivitet på ombildningsmarknaden

Bolag Låga boräntor, kommande amorteringskrav och eventuellt stopp för paketering leder till ökad aktivitet på ombildningsmarknaden, enligt Restate.


BRF-ombildning för 110 miljoner på Södermalm

Transaktioner Jutta Waller AB har sålt två fastigheter på Östgötagatan, Södermalm, till en bostadsrättsförening.
Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 110 miljoner kronor, motsvarande drygt 46 000 kronor per kvadratmeter.