Image

Mall of Scandinavia klart tidigast 2014

Bygg Från början skulle Mall of Scandinavia, Unibail-Rodamcos 100 000 kvadratmeter stora köpcentrumet i Solna, stå klart 2012. Nu blir det 2014 – tidigast.
Publicerad den 23 December 2010

- Man måste ha respekt för att det är en väldigt stor investering, flera miljarder, och vi för diskussioner kontinuerligt, i princip varenda dag nu, säger fastighetsägaren Unibail-Rodamcos styrelseordförande Lars Johansson till SR Ekot.

Han säger också att om köpcentrumet ska kunna öppna 2014 så måste parterna komma överens inom de närmaste månaderna.

Från början var planerna att Mall of Scandinavia skulle öppna samtidigt som Swedbank Arena står klar år 2012.

Arenabolaget arbetar parallellt med ett annat koncept om Mall of Scandinavia skulle gå i stöpet.

- Vi har hela tiden tittat på två alternativ, det ena är en större handelsanläggning, det andra en mindre, men då fler bostäder och kontor, säger Malin Sparf Rydberg, kommunikationschef på Swedbank Arena och Arenastaden till SR Ekot.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige