Image
Mall of Scandinavia.
Mall of Scandinavia. Bild: Benoy.

Klartecken för bostäder på Mall of Scandinavia

Bygg/Arkitektur I går gav stadsbyggnadsnämnden i Solna klartecken för fem bostadshus i och på Mall of Scandinavia i Arenastaden.
Publicerad den 14 Februari 2013
Mall of Scandinavia. Bild: Benoy.
Mall of Scandinavia.

Sammanlagt tillkommer fem flerbostadshus med 98 lägenheter, varav de flesta med två rum och kök. De 10-12 våningar höga byggnaderna i kvarteret Nationalarenan 7 blir ett betydande inslag i stadsmiljön kring Friends Arena.

- Det kommer att bli ett unikt boende, intill nationalarenan, nära grönytor, i ett av landets mest expansiva områden. Samtidigt är Solna relativt litet till ytan, vilket gör att den här typen av innovativa boendelösningar är mycket välkomna, säger Anders Ekegren, stadsbyggnadskommunalråd i Solna stad.

Byggnaderna med en bruttoyta på över 10 000 kvadratmeter byggs av Peab Bostad. Fasaderna utförs i klinker, sten, glas och puts med glimmer, som ska samverka väl med köpcentrumet och stadsdelen.

Mall of Scandinavia blir med sina 250 butiker och restauranger, landets största multiplexbiograf och 4 000 parkeringsplatser under tak Skandinaviens största plats för shopping och underhållning. Byggstart skedde i oktober 2012 och invigningen är planerad till hösten 2015.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige