Image
Täby centrum.

Chiquelle öppnar i Täby centrum

Uthyrning E-handelsbaserade modeföretaget Chiquelle som öppnar sin andra fysiska butik inom Unibail-Rodamco-Westfield-koncernen. Efter att ha öppnat sin första fysiska butik i Westfield Mall of Scandinavia i november 2021 öppnar Chiquelle nu sin andra butik på 244 kvadratmeter i Täby centrum.


Holy Green öppnar i Westfield Mall of Scandinavia och Nacka Forum.

Holy Greens till både Westfield Mall of Scandinavia och Nacka Forum

Uthyrning Unibail-Rodamco-Westfield förstärker restaurangutbudet ytterligare i sina centrum när man välkomnar Holy Greens till portföljen. Onsdag 17 augusti är det premiär i Westfield Mall of Scandinavia och torsdag 8 september i Nacka Forum. Den populära salladskedjan blir ett hållbart och hälsosamt tillskott av kreativt komponerade sallader och bowls.


Centrumchef Sofia Rundström kan hälsa Breitling välkomna till Westfield Mall of Scandinavia.

Breitling öppnar i Westfield Mall of Scandinavia

Uthyrning Unibail-Rodamco-Westfield presenterar ännu en nyöppning i Westfield Mall of Scandinavia. Under Q3 2022 kommer det anrika klockvarumärket Breitling öppna en helt ny butik under regi av Watches of Switzerland Group, Storbritanniens största återförsäljare av premiumklockor.


Sats öppnar ny anläggning i Nacka Forum.

Sats öppnar i Nacka Forum

Uthyrning Under hösten öppnar gymkedjan Sats en anläggning i Unibail-Rodamco-Westfields Nacka Forum.


Eways öppnar i Westfield Mall of Scandinavia.

Eways öppnar i Westfield Mall of Scandinavia

Uthyrning Laddoperatören Eways öppnar en laddbutik i Mall of Scandinavia i April. Laddbutiken som kommer att erbjuda Eways kompletta ladderbjudande för laddning hemma, på jobbet och publikt kommer att finnas bredvid Starbucks. Laddbutiken öppnar i april 2022.


URW fyller på i Wetfield Mall of Scandinavia.

Fem nya aktörer till Mall of Scandinavia

Uthyrning Unibail-Rodamco-Westfield fyller på med kinesiska elbilar, estniska leksaker och ett sociala medier-museum.


Solna centrum får ny ägare

Alecta Fastigheter köper Solna centrum för 2,8 miljarder

Transaktioner Unibail-Rodamco-Westfield har tecknat avtal med Alecta Fastigheter om försäljning av Solna Centrum med ett underliggande fastighetsvärde på 2,8 miljarder kronor, vilket är en premie mot senaste värdering.


Xpeng Motors öppnar i Westfield Mall of Scandinavia.

Kinesisk elbilstillverkare till Westfield Mall of Scandinavia

Uthyrning Kinesiska Xpeng Motors, som lanserades i Sverige förra veckan, tar nu nästa steg i sin europeiska expansion. Under första kvartalet 2022 öppnar elbilstillverkaren sitt första svenska Xpeng Experience Center i Westfield Mall of Scandinavia.
– I Sverige finns det dessutom ingen bättre plats för att nå många människor än Westfield Mall of Scandinavia, säger Elvis Cheng, Nordenchef på Xpeng.


Westfield Mall of Scandinavia.

Polo Ralph Lauren och Sephora öppnar i Westfield Mall of Scandinavia

Uthyrning Globala aktörerna Polo Ralph Lauren och Sephora slår upp portarna till butiker i Westfield Mall of Scandinavia.


Mall of Scandinavia.

Köpcentrumjätten har hittat nya värden efter pandemin

Stora Retaildagen Unibail-Rodamco-Westfield har utvecklats snabbare än planerat under pandemin. – Vi behöver skapa värde i annat än det som är lokaler, säger Louise Ryning.


Westfield Mall of Scandinavia.

Mio öppnar i Westfield Mall of Scandinavia

Uthyrning Mio öppnar butikskoncept på 1 000 kvadratmeter i Westfield Mall of Scandinavia.


Lyko stänger ännu en butik.

Lyko stänger ännu en butik – så exponerad är branschen

Handel Hårvårds- och skönhetsbolaget Lyko har nu aviserat tre butiksstängningar på kort tid. Fastighetssverige har tittat på vilka fastighetsägare som har störst exponering mot kedjan.


Evenemangsområdet i Göteborg.

Unibail-Rodamco-Westfields besked efter beslutet i arenafrågan

Bolag Göteborg har valt väg i frågan om evenemangsområdet. Det tidigare planerna på ett köpcentrum stryks och istället satsar man på bostäder kring de nya arenorna. Ett besked som innebär att slutet för Unibail-Rodamco-Westfields stora planer för området. För Fastighetssverige kommenterar bolagets Senior Advisor, och tidigare Norden-vd, Lars-Åke Tollemark beskedet.


Pressbyrån Go öppnar vid Westfield Mall of Scandinavia.

Första obemannade Pressbyrån öppnar vid Westfield Mall of Scandinavia

Handel Utanför Westfield Mall of Scandinavia öppnar nu landets första fristående obemannade butik – Pressbyrån Go.


Besqab och Unibail-Rodamco-Westfield utvecklar Solna Centrum.

Besqab och Unibail-Rodamco-Westfield utvecklar Solna Centrum

Bolag Efter att detaljplanen för kvarteret Banken nu vunnit laga kraft står det klart att Besqab och Unibail-Rodamco-Westfield (URW) kan gå vidare med att utveckla de nya bostadskvarteren längs Solnavägen och påbörja omvandlingen av Solna Centrum.


Jurn Hoeksema.

Jurn Hoeksema blir ny vd för Unibail-Rodamco-Westfield Nordics

Bolag Fastighetsbolaget Unibail-Rodamco-Westfield Norden meddelar att man gör vd-byte i början av nästa år. Från och med den 1 januari tillträder Jurn Hoeksema som ny Managing Director. Jurn Hoeksema har en lång och bred erfarenhet inom fastighetsbranschen och har de senaste två åren arbetat inom URW-koncernen som Director of Operations Europe.


Akademibokhandeln ska stänga fyra butiker.

Ledande bokkedja stänger butiker – så exponerad är branschen

Handel Akademibokhandeln kommer att stänga fyra butiker på fyra olika orter i början av nästa år. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsägare som har störst exponering mot kedjan.


Vy längs Solnavägen från söder.

Tung duo allt närmare stort bostadsprojekt

Bygg/Arkitektur Unibail-Rodamco-Westfield och Besqab ska bygga hundratals bostäder i nytt Solna-kvarter. Fastighetssverige berättar mer.


Rituals öppnar flaggskeppsbutik.

Skönhetsjätte öppnar flaggskeppsbutik i Westfield Mall of Scandinavia

Uthyrning Skönhetsjätten Rituals storsatsar i Westfield Mall of Scandinavia. Den 1 oktober slår det internationellt erkända varumärket upp dörrarna till sin nya skandinaviska flaggskeppsbutik just här, vilken även blir den största butiken i Norden.


Westfield Mall of Scandinavia.

ICIW öppnar sin första fysiska butik i Mall of Scandinavia

Uthyrning Lördagen den 12 september öppnar sportvarumärket Icaniwill för första gången upp en egen fysisk butik, i Westfield Mall of Scandinavia. ICIW, som designar och säljer träningskläder för aktiva träningsälskare runt om i världen, vill genom att testa ett pop-up-format prova på att driva en egen fysisk butiksverksamhet. Målsättningen med en egen pop-up är att låta fler kunder uppleva ICIW:s sortiment, på ett mer lättillgängligt sätt.