Image
Solna centrum får ny ägare
Solna centrum får ny ägare

Alecta Fastigheter köper Solna centrum för 2,8 miljarder

Transaktioner Unibail-Rodamco-Westfield har tecknat avtal med Alecta Fastigheter om försäljning av Solna Centrum med ett underliggande fastighetsvärde på 2,8 miljarder kronor, vilket är en premie mot senaste värdering.
Publicerad den 20 December 2021

Solna centrum har en total uthyrningsbar yta på 79 400 kvadratmeter fördelat på kontor, handel och bostäder.
– Försäljningen av Solna Centrum är ytterligare ett steg i Unibail-Rodamco-Westfields strategi att koncentrera portföljen till de större och mer strategiskt viktiga fastigheterna, säger Karl-Magnus Sahlén, transaktionsansvarig på URW Norden.
– Vi är mycket glada över det här förvärvet och vi ser en stor potential i platsens kommande utveckling. Solna Centrum ligger helt i linje med Alecta Fastigheters ambition att investera i hållbar och långsiktig utveckling av platser och miljöer i attraktiva tillväxtstäder, säger Lena Boberg, vd på Alecta Fastigheter.

Solna Centrumär idag ett levande stadscentrum med en bred mix av service, kontor, bostäder, handel, restauranger och caféer som lockar miljontals besökare varje år. Med sitt starka kommunikationsläge utgör centrumet en viktig knutpunkt både idag och i framtiden. Centrumet är även certifierat enligt BREEAM In-Use "Excellent" och "Very good".
– Vi är övertygade om att det här kommer att bli en allt viktigare mötesplats och vi ser fram emot att inleda vårt samarbete med Solna stad och alla som bor, arbetar i och besöker Solna Centrum för att förädla och utveckla platsen in i framtiden, fortsätter Lena Boberg.

Tillträde sker i början av februari 2022.

Rådgivare till URW har varit Nordanö, Linklaters och Svalner.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Nordanö på Branschguiden

Nordanö grundades 1992 under namnet Leimdörfer och är en ledande finansiell rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Genom att kombinera djup fastighetsmarknadskunskap med finansiell spetskompetens, har firman varit rådgivare vid ett stort antal av de största och mest komplexa affärerna i Norden. Sedan 2016 har firman genomfört transaktioner till ett sammanlagt värde om cirka 120 miljarder kronor. Nordanö är helt oberoende och ägs i sin helhet av aktiva partners. Teamet består av 40 personer med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. www.nordanopar...

Läs mer om Nordanö på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige