Image
Ilija Batljans SBB säljer till Mälardalens Omsorgsfastigheter, med Mattias Bülow som vd.
Ilija Batljans SBB säljer till Mälardalens Omsorgsfastigheter, med Mattias Bülow som vd. Bild: Pixprovider/Real Value Management

Mälardalens nyemission i mål – SBB tecknar inte

Bolag Mälardalens Omsorgsfastigheter, som storköpte av SBB i november, har genomfört nyemissionen som behövdes för att slutföra förvärvet.
Publicerad den 30 Januari 2020

Förvärvet gällde 43 fastigheter, till ett värde om 842 miljoner kronor. Betalning skulle delvis erläggas med likvid från en riktad nyemission av aktier.
Mälardalen tar in 385 miljoner kronor i nyemissionen, teckningskursen är 100 kronor per aktie.

Grunden för teckningskursen har varit aktiens börskurs, rådande marknadsförutsättningar samt förhandlingar med aktietecknarna. Investerare i nyemissionen är ett antal svenska kvalificerade och institutionella investerare.

Syftet med beslutet om nyemissionen och skälen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att nyemissionen möjliggöra genomförandet av transaktionen och detta på ett tids- och kostnadseffektivt sätt ta in likvid för ett erlägga köpeskillingen.

Till följd av efterfrågan från investerare att delta i nyemissionen har säljaren SBB, som i förväg åtagit sig att teckna aktier för 33 miljoner kronor, på bolagets begäran accepterat att inte teckna några aktier i nyemissionen.

Den riktade nyemissionen medför en utspädning för befintliga aktieägare om cirka 66 procent (baserat på antalet aktier och röster efter den riktade nyemissionen).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige