Image

Magnolias Slättö-avtal utökas

Transaktioner Magnolia Bostads ramavtal är nu inte längre villkorat av att Slättö får finansiering och avtalet har utökats från minimum fem miljarder kronor till sju miljarder kronor.
Publicerad den 2 Maj 2017
Fredrik Lidjan. Bild: Magnolia Bostad
Fredrik Lidjan.

Den 25 november kommunicerades avtalet för första gången. Då gällde det förvärv av bostäder till ett värde om minst fem miljarder kronor, vilket successivt kan utökas till 14 miljarder kronor.

Avtalet är nu inte längre villkorat av att Slättö erhåller erforderlig finansiering och omfattningen av avtalet har utökats från förvärv av minimum fem miljarder till minimum sju miljarder kronor. Möjligheten till succesiv utökning upp till 14 miljarder kronor kvarstår.

Avtalet förbinder Slättö att förvärva mellan cirka 3 500 till 7 000 bostäder. Samarbetet baseras på byggnation av hyresrätter samtidigt som parterna har en gemensam intention att cirka 25 procent av bostäderna ska upplåtas som bostadsrätt.
Alla projekt utom ett (som är under förhandling) finns redan i Magnolia Bostads existerande byggrättsportfölj.

– Vårt samarbete med Slättö tar nu ett stort kliv framåt vilket är oerhört glädjande. Vi ser fram emot att tillsammans med Slättö utveckla attraktiva bostadsmiljöer över många år framåt. Genom ramavtalet har vi säkrat en välrenommerad och långsiktig ägare till stora delar av vår projektportfölj vilket medför en betydande reducering av bolagets exponering mot potentiella framtida marknadsrisker. säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

Projekten som omfattas av ramavtalet:
Del av Bredängshöjden Stockholm
Del av Södra Häggviks gårdar Sollentuna
Nätverket Åkersberga
Hagby Park Åkersberga
Lommarstranden Norrtälje
Norrtälje Hamn Norrtälje
Sportflygaren Örebro
Flygledaren Örebro
Senapsfabriken, etapp 3 Uppsala
Del av Mejeriet Helsingborg
Del av Bunkeflostrand Malmö
Slipsen Lund

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det finns ett starkt intresse på kontorsmarknaden"

Bygg/Arkitektur Sveriges högsta kontorshus Citygate i Göteborg har nått sina 144 meter på höjden och nu är det insidan som ska färdigställas det närmaste året. Hittills har Skanska hyrt ut drygt 30 procent av den väldiga skrapan men den siffran kommer snabbt att stiga, det berättar Skanskas marknadschef Mats Dynevik för Fastighetssverige. Här berättar han mer om den höga efterfrågan på nyproducerade kontor och hur uthyrningsmarknaden snabbt blivit bättre efter sommaren 2021.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY