Image
Magnolia säljer i Kalmar.
Magnolia säljer i Kalmar. Bild: Magnolia Bostad

Magnolia säljer till Arctic-bolag för 369 miljoner kronor

Transaktioner Magnolia Bostad har under andra kvartalet tecknat avtal om försäljning av fastigheten Kalmar Björnbäret 1 i Snurrom, Kalmar kommun, omfattande 232 hyresrätter om cirka 11 000 kvadratmeter uthyrningsbar area.
Publicerad den 6 Juli 2020

Försäljningen sker som en bolagsaffär och köpare är ett bolag bildat av Arctic Securities. Det underliggande fastighetsvärdet vid färdigställande uppgår till 369 miljoner kronor och är i linje med vad som låg till grund för värdering till verkligt värde i bokslutet för första kvartalet 2020.

Byggnation påbörjades under 2019 och första inflyttning skedde under första kvartalet 2020. Bedömt årligt hyresvärde då projektet är fullt uthyrt uppgår till cirka 19 miljoner kronor.

Snurrom är ett område beläget i norra Kalmar som kommer att bli en förlängning av staden med närhet till grönområden, badplatser och golfbanor. I södra Snurrom planeras ett centrum och en aveny som kommer ge stadsdelen liv och rörelse med uteserveringar, hotell, kontor, affärer och torg.

Fastigheten består av fyra huskroppar och 232 lägenheter om 1-3 rum och kök med egen balkong eller uteplats. Byggnaderna är certifierade i enlighet med Miljöbyggnad Silver och är delvis byggda i trä. Trä är ett förnybart och miljövänligt alternativ som är enkelt att underhålla, åldras vackert och har en liten miljöpåverkan. På taken planeras det för solceller, vilket kommer ge kvarteret en låg energiförbrukning.

– Vi är mycket glada över att bidra till utvecklingen av området Snurrom som nu genomgår stora förändringar för att bli en ny modern stadsdel som knyter ihop Kalmar och Lindsdal. Projektet Björnbäret har beviljats investeringsstöd, vilket innebär att byggnaderna är uppförda med högre krav på energieffektivitet och lägre hyror, säger Magnus Ericsson, regionchef Mitt på Magnolia Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige