Image
Logicenters genomför just nu en storsatsning på solceller på sina anläggningar.
Logicenters genomför just nu en storsatsning på solceller på sina anläggningar.

Logicenters ska bygga solceller på 800 000 kvadratmeter tak

Energi/miljö NREP Logicenters fortsätter att kraftsamla för en hållbar framtid. För att leda utvecklingen mot en koldioxidneutral sektor har bolaget beslutat att mer än fördubbla sitt innehav av solcellsanläggningar de kommande åren.
Publicerad den 10 Februari 2023
Matthias Kettelhoit. Bild: Logicenters/Skandia/Sebastian Sandström
Matthias Kettelhoit.

Med ett hållbarhetsmål att vara helt koldioxidneutrala år 2028 har Logicenters bestämt sig för att ligga i framkant kring förnybar energi på sina anläggningar. Beslut har tagits på att fylla taken med solceller på alla nybyggnationer samt att installera på befintliga tak där det är möjligt.
Totalt siktar Logicenters på att installera solceller på cirka 800 000 kvadratmeter de kommande tre åren. Det motsvarar en yta på totalt 133 fotbollsplaner. Den totala effekten av investeringen skulle motsvara en potentiell årsproduktion på 85 000 MWh, vilket motsvarar hushållsel för mer än hela Östersund (24 290 hushåll).
– Logistikfastighetsbranschen har förutsättningar och därmed ett ansvar att ta en ledande roll inom utbyggnaden av solenergi på våra stora takytor. Vi bygger även för morgondagen då solenergi ska vara med och ladda upp framtidens eldrivna distributionsbilar. Här känner vi på Logicenters att vi kan vara med och göra stor skillnad, säger Jon Malmsten, solenergiexpert på Logicenters.
Den ambitiösa solcellsstrategin resulterade redan förra året i byggnationen av Nordens största takbaserade solcellsanläggning på 80 000 kvadratmeter. Anläggningen är byggd för Dagab i Bålsta och tas i drift nu i mars.
– För mig är det en självklarhet att fortsätta vår satsning på solenergi för en koldioxidneutral morgondag. Fastighetsbranschen står fortsatt för 40 procent av alla globala utsläpp och det finns ett akut behov av att hitta bättre sätt att både utveckla och drifta fastigheter. Alla måste ta sitt ansvar och där har vi en ambition att gå i bräschen på den nordiska marknaden, säger Matthias Kettelhoit, CEO på Logicenters.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Logicenters på Branschguiden

Logicenters is the leading developer and owner of modern logistics properties in prime locations in the Nordics with over one million square meters of space and a turnover of 50+ million euros. Over the last decade, we have been the most active developer of modern logistics properties with 20+ completed projects and 400.000+ sqm of space developed. Our leading position as a highly active and modern developer and owner of prime logistics has earned us the trust of a large majority of all the major logistics operators (3PLs) in the region, including Aditro, Bring, DHL, DSV, Itella and PostNord.
...

Läs mer om Logicenters på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige