Image
Elnätbolagen ligger efter när det gäller hantering av storskaliga solcellsinstallationer på lagerbyggnader, menar Jon Malmsten på Logicenters.

Energiexperten: "Elreglerna för krångliga"

Energi/miljö Industribyggnader och lagerlokaler har ofta väldigt stora takytor. Ytor som skulle kunna täckas med exempelvis solceller för att producera el till både den egna anläggningen och till försäljning. Men här sätter elbolagen – och en infrastruktur som inte hängt med – käppar i hjulen. I alla fall om man får tro Jon Malmsten, energiexpert på Logicenters. För Fastighetssverige luftar han sin kritik mot elnätbolagens otydliga och krångliga regler.


Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Logistikprofilen: Överetablering bromsar logistikbranschen

Ekonomi/Finansiering Mattias Kettelhoit, Head of Logicenters, vill inte prata om kris för logistikföretagen. Men att marknaden blivit tuffare under hösten och vintern går han med på.
– Utbudet av lokaler har ökat och efterfrågan har ju då minskat, berättar han för Fastighetssverige i en exklusiv intervju.


Nreps Logicenters köper i Eskilstuna.

Logicenters köper i Eskilstuna

Transaktioner Logicenters förvärvar en lagerlokal i Eskilstuna med en total yta om 71 600 kvadratmeter. Logistikbolaget Logent – som opererar för Beijer Byggmaterials vägnar – kommer att vara hyresgäst i fastigheten. Anläggningen inkluderar även en byggrätt om närmare 27 000 kvadratmeter och förväntas stå klar i slutet av april 2024.


Edström Logistics blir ny hyresgäst hos Logicenters i Brunna Logistikpark.

Edström Logistics blir ny hyresgäst hos Logicenters i
Brunna

Uthyrning Logicenters anläggning på 18 900 kvadratmeter i Brunna Logistikpark får sällskap av en ny hyresgäst. Från och med hösten 2023 kommer logistikföretaget Edström Logistics att flytta in i Logicenters fastighet på Mätarvägen.


En av 7R:s logistikanläggningar i Polen.

Nrep ny huvudägare i den polska logistikutvecklaren 7R

Transaktioner Nrep fortsätter expansionen i Europa via sin logistikverksamhet Logicenters. Genom att förvärva 80 procent av aktierna i 7R – en av Polens största utvecklare av logistikfastigheter – förstärker Nrep sitt fotfäste på den snabbt växande polska logistikmarknaden. Affären som uppgår till cirka 2,3 miljarder kronor utökar Nrep sin totala logistikplattform, inklusive pipeline, till mer än 4,2 miljoner kvadratmeter i sex länder.


Matthias Kettelhoit, Logicenters.

Logistik och lager – ett segment i förändring

Energi/miljö Som Fastighetssveriges läsare vet träffade vi Matthias Kettelhoit för en pratstund under Almedalen. För några dagar sedan presenterade vi hans beskrivning av Logicenters resa och föutsättnngarna som behövs för byggandet av lagerfastigheter. Idag gör han en framtidsspaning av logistikens framtid och hur branschen behöver förändras.


Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Kettelhoit om logistik: "Absolut ingen kris – men stora boomen har varit"

Bygg/Arkitektur Enligt Mattias Kettelhoit, Head of Logicenters, NREPs logistikplattform, kommer expansionstakten för logistikföretagen snart att börja sakta ner. Samtidigt ser han ingen kris i logistikbranschen.
– Jag tror inte vi har skrivit under så många kontrakt som vi gjort det första halvåret av 2023.


Kilenkryssets vd och ägare Jan Persson kommenterar bolagets senaste miljardförsäljning till Logicenters.

Fastighetsveteranen efter ännu en miljardaffär: "Trodde på finanskris, men..."

Bolag Branschveteranen Jan Persson har hunnit bli 76 år men basar fortfarande över Kilenkrysset med samma driv och entusiasm som han gjorde när han äntrade fastighetsbranschen i början av 90-talet. För Fastighetssverige kommenterar han vägen till bolagets senaste miljardaffär med Nrep:s Logicenters och varför han inte längre tror att det blir en finanskris likt den på 90-talet.


Bockasjö, Kilenkrysset och Kilenkrysset Sweden säljer fem fastigheter med en total uthyrningsbar yta om cirka 120 000 kvadratmeter och mark om 16 000 kvadratmeter till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 2 miljarder kronor till Logicenters.

Logicenters köper logistikfastigheter för drygt två miljarder kronor

Transaktioner Bockasjö, Kilenkrysset och Kilenkrysset Sweden säljer fem fastigheter med en total uthyrningsbar yta om cirka 120 000 kvadratmeter och mark om 16 000 kvadratmeter till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 2 miljarder kronor till Logicenters.


Frigoscandias nya lagerlokal.

Logicenters bygger 36 000 kvadratmeter åt Frigoscandia i Hyllinge

Uthyrning Den nya logistikfastigheten blir speciellt anpassad för lagring av livsmedel i flera temperaturzoner. Anläggningen, som förväntas stå klar under det sista kvartalet av 2024, kommer att vara belägen i Hyllinge, strax utanför Helsingborg, i direkt anslutning till både E4:an och E6:an.


Logicenters har vunnit en anbudstävling i Göteborg och får en markanvisning för byggandet av ett livsmedelslager på cirka 70 000 kvadratmeter.

Fondjätten vinner markanvisning i konkurrens med tungviktare

Bygg/Arkitektur NREP:s logistikben Logicenters har dragit det längsta strået i en anbudstävling för ett omfattande livsmedelslager i Torslanda. Fastighetssverige berättar mer om detaljerna i satsningen och de tunga konkurrenterna som de lyckades slå.


Logicenters utvecklar 12 200 kvadratmeter i Enköping.

Logicenters utvecklar 12 200 kvadrat i Enköping

Bolag Enköpings Företagspark fortsätter att växa. Nu står det klart att Logicenters fortsätter sin etablering i området där man kommer att utveckla 12 200 kvadratmeter för Jobman Workwear. Anläggningen kommer att stå klar under det första kvartalet 2024.


Vinhuset hyr av Logicenters.

Logicenters skriver nytt hyresavtal i Vestby

Uthyrning I Vestbys logistikpark har Logicenters skrivit på ett hyresavtal med Vinhuset, som är en del av Norgesgruppen, rörande Stormåsan 42. Vinimportören kommer att hyra in sig på 17 800 kvadratmeter och förväntas flytta in i september 2023.


En illustratörs uppfattning om hur Tuusula Logistics Warehouse kommer att se ut.

Logicenters bygger för Alfaroc i Tusby

Bolag Logicenters kommer att utveckla en toppmodern anläggning på 38 000 kvadratmeter i Tusby, strax norr om Helsingfors, åt Alfaroc Logistics Oy. Fastigheten beräknas stå klar under det tredje kvartalet 2024.


Logicenters har skrivit avtal om att förvärva en logistikanläggning i Götene.

Logicenters nyförvärv hyrs ut till Semper

Uthyrning Logicenters har skrivit avtal om att förvärva en logistikanläggning i Götene, belägen längs med E20 strax utanför Lidköping. Anläggningen har en total uthyrningsbar yta om 23 040 kvadratmeter. Som hyresgäst står barnmatstillverkaren Semper.


Elbutik i Staffanstorp.

Sveriges största elbutik flyttar in hos Logicenters

Uthyrning Nätbaserad elbutik har skrivit har ett långsiktigt avtal med Logicenters om att flytta in i anläggningen som utvecklas i Staffanstorp.


Logicenters genomför just nu en storsatsning på solceller på sina anläggningar.

Logicenters ska bygga solceller på 800 000 kvadratmeter tak

Energi/miljö NREP Logicenters fortsätter att kraftsamla för en hållbar framtid. För att leda utvecklingen mot en koldioxidneutral sektor har bolaget beslutat att mer än fördubbla sitt innehav av solcellsanläggningar de kommande åren.


Logicenters hyr ut 13 000 kvadratmeter i Köpenhamnsregionen.

Logicenters hyr ut 13 000 kvadratmeter i Köpenhamnsregionen

Uthyrning Logistikfastighetsaktören Logicenters fortsätter att växa med sin närvaro i Köpenhamnsregionen. Nu står det klart att Bedrocan, en leverantör av medicinsk cannabis, kommer att hyra in sig på 13 000 kvadratmeter i Køge.


NREP storsäljer logistik till AXA

Stockholm NREP:s Logicenters säljer en logistikportfölj till AXA, rapporterar Dagens Logistik.


Logicenters utvecklar ny logistikanläggning i finländska Vanda.

Logicenters utvecklar anläggning åt DSV

Bygg/Arkitektur NREP:s Logicenters köper mark i Vanda i Helsingforsregionen för att utveckla en 11 000 kvadratmeter stor logistikanläggning åt DSV Solutions.