Image
Lansa köper i Ystad.
Lansa köper i Ystad. Bild: Lansa Fastigheter

Lansa Fastigheter etablerar sig i Ystad

Transaktioner Det gröna bostadsbolaget Lansa Fastigheter stärker sin position på den Skånska bostadsmarknaden genom att etablera sig i Ystad. Nu förvärvar de 43 hyreslägenheter från Hanssongruppen, i området Västra sjöstaden.
Publicerad den 1 September 2020

Skåne är en region där Lansa Fastigheter fortsätter att växa. Sedan tidigare finns man i Helsingborg och Lund och bolaget har dessutom flera nya projekt på gång runt om i regionen. I Ystad bor drygt 30 000 invånare. Kommunen är en av de absolut snabbast växande i regionen och om tio år räknar man med att antalet invånare har ökat till runt 35 000.
– Ystad är en stabil och expansiv centralort. Befolkningstilläxten är hög, samtidigt som bostadsbyggandet är relativt lågt. Att vi etablerar oss här är ett naturligt steg i vår tillväxtstrategi, säger Anders Woodall, förvaltningschef på Lansa Fastigheter.

De 43 lägenheterna som Lansa förvärvar av Hanssongruppen, byggdes 2018 och ligger på cykelavstånd från centrum i det nya området Västra sjöstaden. Fastigheterna är byggda med hållbarhet och miljö i fokus och materialen är valda med omsorg. I de rymliga lägenheterna finns alla bekvämligheter med tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Flera av lägenheterna har dessutom fin utsikt över havet.
– Ystad är en viktig ort för Hanssongruppen, där vi vill finnas och verka långsiktigt. Därför känns det väldigt bra att det är Lansa Fastigheter, som är en stabil och långsiktig aktör, som förvärvar vårt bestånd på orten. Vi kommer fortsätta vara lika aktiva i Ystad som tidigare och arbetet med våra pågående byggprojekt fortlöper, säger Joel Sandwall, vd för Hanssongruppen Invest.

Det gröna fastighetsbolaget Lansa Fastigheter har sedan starten för fyra år sedan byggt upp ett fastighetsbestånd bestående av drygt 1 300 hyreslägenheter på 11 orter runt om i landet.Hållbarhet och miljö står i fokus vid alla Lansas förvärv. Dessutom ska fastigheterna leva upp till bolagets vision om att bygga trygga hem för stolta hyresgäster.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige