Image
Kvalitena, med Knut Pousette som vd blir ny huvudägare i Ambia Trading.
Kvalitena, med Knut Pousette som vd blir ny huvudägare i Ambia Trading. Bild: Nicklas Tollesson

Kvalitena blir ny huvudägare i litet problembolag

Bolag Kvalitena, som tagit bland andra Hembla och Stendörren till börsen, blir ny huvudägare i Ambia Trading, noterat på Spotlight. Bolaget har tre affärsområden; distribution, partihandel och logistik.
Publicerad den 18 Mars 2019

Kvalitena köper aktier av vd:n och tidigare största ägaren Marcus Andersson och Kvalitena äger efter affären 29,5 procent av röster och kapital.

Affären gjordes till kursen 7 kronor per aktie.

Ambias aktiekurs har det senaste året rasat med cirka 60 procent. Vd:n aviserade i bokslutskommunikén att en nyemission diskuteras inom bolaget.

Bolagets börsvärde är för närvarande cirka 18 miljoner kronor.

– Vårt innehav i Ambia tillkom redan 2014, i samband med att bolaget listades på dåvarande Aktietorget. Vi bedömer att vi kan göra nytta på olika sätt i Ambia och medverka till en positiv utveckling, inte minst genom vårt omfattande kontaktnät. Vår tro är stark på att Ambia kan växa betydligt och nå en god lönsamhet, säger Harald Pousette, Kvalitena.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

CBRE-profilerna: "Ryktet om handelns död är överdrivet"

Ekonomi/Finansiering City letar identitet och externområdena går som tåget. Omsättningen har krympt och företagen har slimmat organisationen – men vinsten är tillbaka. CBRE:s Bengt Axelsson och Oscar Sandén reder ut för Fastighetssveriges läsare vad som hände med butikerna i innerstaden från 2017, hur big box-områdena mår och hur handeln kommer att se ut – i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige