Image
Kvalitena, med Knut Pousette som vd blir ny huvudägare i Ambia Trading.
Kvalitena, med Knut Pousette som vd blir ny huvudägare i Ambia Trading. Bild: Nicklas Tollesson

Kvalitena blir ny huvudägare i litet problembolag

Bolag Kvalitena, som tagit bland andra Hembla och Stendörren till börsen, blir ny huvudägare i Ambia Trading, noterat på Spotlight. Bolaget har tre affärsområden; distribution, partihandel och logistik.
Publicerad den 18 Mars 2019

Kvalitena köper aktier av vd:n och tidigare största ägaren Marcus Andersson och Kvalitena äger efter affären 29,5 procent av röster och kapital.

Affären gjordes till kursen 7 kronor per aktie.

Ambias aktiekurs har det senaste året rasat med cirka 60 procent. Vd:n aviserade i bokslutskommunikén att en nyemission diskuteras inom bolaget.

Bolagets börsvärde är för närvarande cirka 18 miljoner kronor.

– Vårt innehav i Ambia tillkom redan 2014, i samband med att bolaget listades på dåvarande Aktietorget. Vi bedömer att vi kan göra nytta på olika sätt i Ambia och medverka till en positiv utveckling, inte minst genom vårt omfattande kontaktnät. Vår tro är stark på att Ambia kan växa betydligt och nå en god lönsamhet, säger Harald Pousette, Kvalitena.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Swedbank: Så kan hyreshöjningarna påverka inflationen

Ekonomi/Finansiering I fredags förra veckan var sista dagen för hyresvärdarna att skicka in framställan om hyresjusteringar inför 2023 års hyresförhandlingar. Fastighetsägarna Stockholm gick under september ut med en uppmaning om att fastighetsägare skulle efterfråga en hyreshöjning på 9,5 procent. Fastighetssverige har kollat närmare på hur det skulle påverka inflationen om Fastighetsägarna fick sin vilja igenom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige