Image
Åke Pettersson.
Åke Pettersson. Bild: Skandia Fastigheter

Kupsus ersättare klar – han blir ny vd för Skandia Fastigheter

Bolag I december meddelade Anders Kupsu att han lämnar vd-rollen på Skandia Fastigheter efter nio år. Nu står det klart att bolaget internrekryterar efterträdaren. Det blir affärsutvecklingschef Åke Pettersson som tar över som vd.
Publicerad den 4 Februari 2019

Åke Pettersson har en gedigen bakgrund från fastighetsbranschen, inom allt från investeringar, analys och transaktioner till uthyrning, förvaltning och stadsutveckling. Han har sedan 2011 varit affärsutvecklingschef på Skandia Fastigheter, samt parallellt även fastighetschef för samhällsfastigheter under flertalet år. Under sin tid i bolaget har han som medlem av affärsledning och ledningsgrupp bidragit till en stark utveckling av fastighetsportföljen, som innehåller kontor, bostäder, köpcentrum och samhällsfastigheter till ett värde av 57 miljarder kronor.
– Det gläder mig att Åke Pettersson har tackat ja till uppgiften att leda Skandia Fastigheter. Åke har djup kunskap om Skandia och Skandia Fastigheter, fastighetsbranschen och de marknader vi verkar på, i kombination med stor förståelse för kundernas verksamheter och behov. Han har den erfarenhet och kompetens som krävs för att framgångsrikt kunna fortsätta att utveckla Skandia Fastigheter, säger Anders Jonsson, styrelseordförande.
– Jag är glad och mycket laddad inför uppgiften att tillsammans med de 150 medarbetarna, styrelsen och kunderna fortsätta bygga Skandia Fastigheter och skapa en långsiktigt god totalavkastning för Skandias 1,2 miljoner pensionssparare och ägare genom att göra långsiktiga investeringar som ger stabil och hållbar tillväxt. Med våra fastigheter och kunniga medarbetare ska vi fortsätta att bidra till städer som utvecklas och lever länge, säger Åke Pettersson.

Innan Åke Pettersson kom till Skandia Fastigheter var han transaktionschef på Vasakronan och dessförinnan affärsutvecklare på Arcona. Från 1999 till 2006 arbetade han på dåvarande Diligentia (nuvarande Skandia Fastigheter) som investeringsanalytiker samt som fastighetschef för bolagets kontorsfastigheter i Stockholm. Åke Pettersson är 49 år och har en civilingenjörsexamen inom lantmäteri från Kungliga Tekniska Högskolan.
– Det är med en bra känsla jag lämnar över rodret till Åke, som jag nu haft förmånen att jobba tillsammans med alltsedan 2011, säger Anders Kupsu, nuvarande vd. Han är väl insatt i företagets strategier och verksamhet och jag är övertygad om att övergången kommer att kännas väldigt naturlig, avslutar Anders.

I samband med Skandia Fastigheters styrelsemöte den 19 februari tillträder Åke Pettersson sin roll som vd.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige