Image
Kungsleden säljer två bostadsprojekt i Göteborg till Prime Living.
Kungsleden säljer två bostadsprojekt i Göteborg till Prime Living. Bild: Kungsleden

Kungsleden säljer i Göteborg

Transaktioner Kungsleden avyttrar två bostadsprojektfastigheter i Ruddalen, Göteborg, till Prime Living för 66 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Maj 2016

Kungsleden AB har tecknat ett överlåtelseavtal med bostadsutvecklingsbolaget Prime Living om att avyttra fastigheterna Rud 4:1 och Rud 760:42 i bostadsområdet Ruddalen i Göteborg.

Kungsleden har påbörjat en detaljplaneprocess för att omvandla fastigheterna, som är upplåtna med tomträtt och har en total uthyrningsbar yta om 2 055 kvadratmeter, till bostäder som en del av Göteborgs stads så kallade Jubileumssatsning. Förslaget till ny detaljplan omfattar cirka 18 000 kvadratmeter bostäder, 2 000 kvadratmeter handel och 3 000 kvadratmeter garage.

Prime Living förvärvar fastigheterna för 66 miljoner kronor där 32 miljoner kronor erläggs vid tillträdesdagen och resterande 34 miljoner kronorna när detaljplanen har vunnit laga kraft. Kungsledens bokförda värde för fastigheten uppgår till 31 miljoner kronor. Frånträde äger rum i maj och detaljplanen förväntas vinna laga kraft under 2017.

Jan Severa, vd på Prime Living:
- Göteborg har ett stort behov av mindre hyresrätter och i kombination med en aktiv handel i bottenplan så är vår ambition att skapa ett modernt boende till rimliga kostnader för stadens studenter, ungdomar och äldre, säger han.

Catella var säljarens rådgivare i affären.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY