Image
Fastigheten Järnbrott 168:1.
Fastigheten Järnbrott 168:1. Bild: Kungsleden

Göteborgs stad hyr av Kungsleden

Uthyrning Kungsleden har tecknat två hyresavtal på totalt drygt 2 000 kvadratmeter med Göteborgs stad i fastigheten Järnbrott 168:1 i Högsbo.
Publicerad den 17 Augusti 2016
Annons
Image
Fastigheten Järnbrott 168:1. Bild: Kungsleden
Fastigheten Järnbrott 168:1.

Göteborgs stad hyr sammanlagt drygt 2 000 kvm kontorsyta. Uthyrningen är fördelad på två avtal, ett 15-årigt om 1 540 kvadratmeter och ett femårigt om 530 kvadratmeter.

Fastigheten Järnbrott 168:1 är en del av Kungsledens Högsbokluster strax söder om Göteborg. Industriområdet är beläget nära E6 och Dag Hammarskjöldsleden samt goda kommunikationer till centrala Göteborg.

Göteborgs stad flyttar delar av daglig verksamhet till Högsbo.

– Förutom att daglig verksamhet får nya och fräscha lokaler så kommer den nya adressen förhoppningsvis att ge oss möjligheter till ett utökat samarbete med företag i området, säger Jörgen Larzon, områdeschef på Göteborgs stad.

– Vi är oerhört stolta att få välkomna Göteborgs stad som hyresgäst i Högsbo. Kommunen är hyresgäst hos oss i andra delar av staden vilket gör att vi känner till deras verksamhet och behov väl, säger Nicklas Arfvidsson, regionchef i Göteborg hos Kungsleden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY