Image

Kungsleden säljer allt i Vänersborg och Mariestad

Transaktioner Fastighets AB Stenvalvet förvärvar fastigheterna för 59 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Maj 2016
Kungsleden säljer bland annat Poppeln 7 i Vänersborg till Stenvalvet. Bild: Kungsleden
Kungsleden säljer bland annat Poppeln 7 i Vänersborg till Stenvalvet.

Fastigheten Poppeln 7 omfattar 7 700 kvadratmeter kontorsyta i centrala Vänersborg medan Pilen 2-7 är obebyggda fastigheter som i dag hyrs ut som parkeringsplatser.

Fastigheten Länsstyrelsen 1 omfattar 5 100 kvadratmeter kontorsyta i Mariestad.
Fastigheterna avyttras till Fastighets AB Stenvalvet för 59 miljoner kronor vilket är strax över det bokförda värdet och frånträde sker den 13 juni.

Kungsleden lämnar i och med försäljningen kommunerna Vänersborg och Mariestad vilket minskar den geografiska koncentrationen till 64 kommuner.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY