Image

Kungsleden-medarbetare tar plats i Kista Science City

Bolag Frida Stannow Lind, fastighetsutvecklingschef på Kungsleden, tar plats som ordförande i styrelsen för Kista Science City AB. Samtidigt blir Sven Stork, regionchef Stockholm på Kungsleden, ordförande för föreningen Kista Science City Fastighetsägare.
Publicerad den 9 November 2016
Frida Stannow Bild: Kungsleden
Frida Stannow Sven Stork Bild: Kungsleden
Sven Stork

Kungsleden är den tredje största fastighetsägaren inom kontor i Kista Science City med cirka 145 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Kista City är ett av Kungsledens fem kluster i Stockholm. Kungsleden äger bland annat Kista One och Electra City.

Kista Science City AB, som är helägt av Stiftelsen Electrum, utvecklar och marknadsför Kista som ett kluster för aktörer inom informations- och kommunikationsteknologi. Det sker i nära samverkan mellan offentlig sektor, näringsliv och universitet.

- Jag är glad att Frida har accepterat att bli vår ordförande. Vid sidan av samarbeten i den vetenskapliga miljön är stadsutvecklingsfrågor helt avgörande för Kista Science City de närmaste åren. Frida med sitt driv och sin förankring hos en av de större fastighetsägarna i området kan bidra med viktiga perspektiv, säger Johan Ödmark, vd i Stiftelsen Electrum och dotterbolaget Kista Science City AB.

- Det blir allt viktigare för oss som fastighetsägare och byggherrar att förstå och samverka med andra aktörer i samhället. Kistas utveckling är ett tydligt exempel på det. Med tanke på alla planerade projekt med bostäder, hotell och kontor, tvärbanans förlängning och det faktum att strukturplanen för stadsdelen ska uppdateras känns det som att mina erfarenheter och nätverk kan vara nyttiga, säger Frida Stannow Lind.
Frida Stannow Lind tar över efter Micael Averborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige