Image

Kungsleden hyr ut i Eskilstuna

Uthyrning Kungsleden moderniserar Gallerian i Eskilstuna och tecknar nya hyresavtal med ankarhyresgästerna Systembolaget och Hemköp.
Publicerad den 24 April 2017
Gallerian i Eskilstuna. Bild: Kungsleden
Gallerian i Eskilstuna.

Gallerian i Eskilstuna ligger centralt längs med den nyligen upprustade Kungsgatan och vid Fristadstorget. Fastigheten består av markplan med handelsytor, övre plan med kontorslokaler och gym samt källarplan med bland annat garage och bowling. Det pågående utvecklingsprojektet avser handelsytorna i markplan och syftet är att skapa en mer modern och attraktiv shoppingmiljö.

– Vi är mycket glada att kunna erbjuda nya ytor till våra ankarhyresgäster Systembolaget och Hemköp. Nu inleder vi också arbetet med att skapa en tilltalande butiksmix för resten av handelsytorna i Gallerian, säger Marcus Lundh, marknadsområdeschef på Kungsleden.

– Vi kommer att kunna implementera vårt nya moderna butikskoncept i Gallerian, vilket är mycket positivt. Hemköps kunder är aktiva och engagerade och vår vision är att vara ortens mest omtyckta matbutik. För att nå dit erbjuder vi bland annat hög andel färskvaror, inspirerande, moderna butiker och ett brett, prisvärt och hållbart sortiment, säger Thomas Gäreskog, vd för Hemköp.

– Vi ser fram emot att flytta in i våra nya moderna lokaler i Gallerian. Samarbetet med Kungsleden har gått mycket bra och vi följer projektet med spänning, säger Ronny Fredrixon, ansvarig för etablering på Systembolaget.

Det förnyade avtalet med Systembolaget avser drygt 800 kvadratmeter som beräknas tillträdas i slutet av 2017. Hemköps avtal omfattar 2 600 kvadratmeter som tillträds i början av 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige