Image

Kungsleden: Kritiska ägare minskar

Bolag Flera institutionella ägare som var kritiska till Kungsledens nyemission minskade sina innehav i bolaget i mars.
Publicerad den 12 April 2017

Länsförsäkringar Fondförvaltning, Handelsbanken Fonder och Tredje AP-fonden minskade sina innehav, skriver Nyhetsbyrån Direkt, som hänvisar till ägartjänsten Holdings.

Störst andelsminskning av de tre institutionerna svarade Handelsbanken Fonder för. De sålde under den gångna månaden 1,1 miljoner aktier i fastighetsbolaget och innehade vid utgången av mars 1,3 miljoner aktier. Det svarar för 0,7 procent av kapitalet och fondbolaget var med det 17:e största ägare i fastighetsbolaget, från 11:a i slutet av februari, enligt Direkt.

Länsförsäkringar Fondförvaltning som flaggat för att det den 24:e mars gick under 5 procent av kapital och röster fortsatte minska på innehavet med ytterligare drygt 343.000 aktier under månadens sista vecka. Vid kvartalsskiftet uppgick innehavet i Kungsleden till 8,7 miljoner aktier (4,8 procent av kapitalet), enligt Direkt och AP 3 minskade med 130 000 aktier i mars till 1,3 miljoner.

Alla tre reserverade sig mot den nyligen genomförda emissionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige