Image

Klövern köper och säljer

Transaktioner Samtidigt som Klövern stod för en stor försäljning till SBB köpte man i Göteborg av bolaget. Samtidigt sålde även Klövern i Västerås och Hässleholm.
Publicerad den 16 December 2016

Klövern gjorde en storförsäljning när man sålde till SBB. Transaktionssumman för fastigheterna i Säter och Karlskrona landade på 850 miljoner kronor.

Men det var inte den enda affären mellan bolagen. Klövern köpte fastigheten Majorna 220:5 i Göteborg av SBB för 150 miljoner kronor. Fastigheten som har en uthyrningsbar area på 4 410 kvadratmeter, och därutöver garage på totalt 2 970 kvadratmeter, är fullt uthyrd. Största hyresgäst är Västra Götalands Läns Landsting. Tillträde skedde den 15 december 2016. Den förvärvade fastigheten är belägen längs med Södra Älvstranden alldeles intill två andra fastigheter (varav en tomträtt) som Klövern köpte under 2015. Förvärvet kommer att finansieras genom en kombination av banklån och eget kapital.

Parallellt med affärerna med SBB har Klövern även sålt fastigheterna Köpmannen 4 i Hässleholm och Briggen 3 i Västerås för totalt 44 miljoner kronor. Fastigheterna som frånträddes den 30 november respektive 1 december 2016 har en sammanlagd uthyrningsbar yta på 7 000 kvadratmeter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Weiss rankar de politiska partiernas bostadspolitik

Sverige Veidekkes Lennart Weiss är en av landets mest profilerade bostadsdebattörer: Gammal socialdemokrat, men när han nu rankar partiernas bostadspolitik hamnar hans parti långt ner. Här är hela Lennart Weiss ranking.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY