Image

Klart: Stordalen öppnar hotell i Karlatornet

Uthyrning Sernekes och NREP:s Karlastaden har tecknat ett 20-årigt avtal med Petter Stordalens Nordic Choice Hotels om att driva hotell i Karlatornet – kontraktet värt 800 miljoner kronor.
Publicerad den 15 December 2017
Karlatornets terrass. Bild: Serneke
Karlatornets terrass.

Nu är hyresavtalet för det kommande hotellet i Karlatornet klart. Det 20-åriga avtalet är värt 40 miljoner kronor per år.

Det var i juli i år som Nordic Choice Hotels och Karlastaden Utveckling, det projektbolag som till hälften ägs av Serneke, tecknade en avsiktsförklaring kring att Petter Stordalens koncern går in som hotellaktör i Karlatornet. Nu är hyresavtalet för det kommande hotellet i hamn och Sernekes vd och koncernchef Ola Serneke är glad för samarbetet med Nordic Choice Hotels.

– Det känns fantastiskt bra att avtalet med Nordic Choice Hotels är på plats. Tillsammans med dem ska vi skapa en oförglömlig hotellupplevelse i en unik byggnad, säger han.

– Det här känns väldigt bra. För varje dag som går så är vi en dag närmare öppning av hotellet. Jag ser fram emot 2021 då vi får checka in de första gästerna, säger Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande Petter Stordalen.

Hotellet kommer att drivas under varumärket Clarion Hotel och ska förutom omkring 300 rum, innehålla konferensfaciliteter, restauranger och barer samt spa- och gymområde. Hotellet blir placerat i podiebyggnaden som hör till Karlatornet samt på våning 58 i tornet. Hotellets yta uppgår till cirka 17 500 kvadratmeter.

Karlatornet ska stå klart 2021 och är den första byggnad som påbörjas i den nya stadsdelen Karlastaden som omfattar åtta kvarter med cirka 2 000 bostäder, kontor och kommersiella lokaler.

Karlastaden Utveckling är det projektbolag, ägt gemensamt av Serneke och NREP, som ska utveckla den nya stadsdelen med bostäder och kommersiella fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige