Image
Markus Arfvidsson, ny regionschef på Serneke, ser sig som en hoppjerka

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.


Capella, huset som vårdbolaget Medtanken ska flytta in i

Ny hyresgäst klar till Karlastaden

Uthyrning Hemsö har tecknat ett 12-årigt hyresavtal om cirka 1 000 kvadratmeter med vårdbolaget Medtanken Group. Verksamheten öppnar våren 2024.


Michael Berglin.

Serneke skiftar fokus och skalar av sig kostnader

Bolag "Jag är definitivt inte nöjd" säger Michael Berglin, vd på Serneke, om den senaste delårsrapporten. Uteblivna transaktioner och en konkurs hos en underleverantör har drabbat det högt siktande bolaget hårt. Förändring kommer ske, redan nu flyttas fokus från bostäder till samhällsfastigheter. Inom kort väntas ytterligare besked om hur Serneke ska bli mer kostnadseffektivt.


Daniel Massot ska leda Karlastadens fortsatta utveckling.

Han ska leda Karlastadens fortsatta utveckling

Bolag Svenska Hus tidigare vd Daniel Massot blir ny projekt- och utvecklingsdirektör för Karlastaden.


Illustrationen till höger visar gestaltningsförslag från DinellJohansson. Det är inte en slutgiltig utformning utan kommer under processen att justeras.

De ska rita 27-våningshus i Karlastaden

Bygg/Arkitektur När kvarteret Virgo ska ta form i Karlastaden blir det arkitektkontoret DinellJohansson som får uppdraget att gestalta det 27-våningar höga huset. Enligt planen ska Virgo stå klart under 2026.


Illustrationen visar gestaltningsförslag från Kanozi Arkitekter. Detta är inte en slutgiltig utformning utan kommer justeras under processen.

De ska utforma kvarteret Lynx i Karlastaden

Bygg/Arkitektur Det är dags för ytterligare ett av Karlstadens kvarter att ta form. Uppdraget att gestalta kvarteret Lynx, som bland annat kommer att innehålla ett 17-våningshus, har tilldelats arkitektbyrån Kanozi.


Karlastaden.

Serneke och Balder utvecklar nytt kvarter i Karlastaden

Transaktioner Serneke och Balder fortsätter sin gemensamma utveckling i Karlastaden. Parterna har avtalat om att tillsammans utveckla kvarteret Auriga, som kommer att bli det tredje högsta bostadshuset i Göteborg med en höjd på cirka 125 meter.


Kvarteret Capella.

Hemsö hyr ut till Amerikanska gymnasiet i Göteborg

Uthyrning Hemsö har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Amerikanska gymnasiet för lokaler i den nya samhällsfastigheten i stadsdelen Karlastaden i Göteborg.


Tre arkitektkontor tävlar om att få utforma kvarteret Virgo i Karlastaden.

De kan få utforma kvarteret Virgo i Karlastaden

Bygg/Arkitektur Nu ska ännu ett högt hus i framväxande Karlastaden ta form. Tre arkitektkontor har valts ut för att ge sina förslag på hur det 27 våningar höga huset Virgo ska gestaltas.


Hemsö tecknar hyresavtal med Göteborgs stad.

Hemsö tecknar hyresavtal i Karlastaden

Uthyrning Hemsö har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Göteborgs stad för lokaler i den nya samhällsfastigheten som håller på att byggas i stadsdelen Karlastaden i Göteborg. Lokalerna kommer att användas för BmSS/LSS-boende.


Balder och Serneke bilder JV för att utveckla kvarteret Aries i Karlastaden.

Balder och Serneke bygger kvarteret Aries i Karlastaden

Bygg/Arkitektur Balder och Serneke bildar ytterligare ett gemensamt utvecklingsbolag i joint venture för att fortsätta samarbetet i Karlastaden, Göteborg. Den här gången är det kvarteret Aries i Karlastaden med cirka 190 lägenheter som JV-bolagen ska utveckla.


Michael Berglin, vd Serneke.

Karlatornet växer – precis som hela Serneke

Bolag Sernekes prestigeprojekt Karlatornet växer nu med en våning i veckan och även i Karlastaden som helhet gör bolaget framsteg med flera av husen. Samtidigt vittnar vd:n Michael Berglin om en positivt trend för bolagets lönsamhet – och den trenden ska nu speedas upp med hjälp av flera nyrekryteringar till ledningen. För Fastighetssverige berättar han mer om Sernekes förändringsresa.


Hemsö utvecklar samhällsfastighet i Karlastaden.

Hemsö utvecklar samhällsfastighet i Karlastaden

Bygg/Arkitektur I den framväxande stadsdelen Karlastaden i Göteborg utvecklar Hemsö en samhällsfastighet för utbildning, vård och omsorg. Investeringen uppgår till cirka 400 miljoner kronor. Ett tioårigt hyresavtal har tecknats med Folkuniversitetet, som är den första hyresgästen.


Andreas Martin-Löf får gestalta Tositos 17-våningshus i Karlastaden.

Andreas Martin Löf gestaltar i Karlastaden

Bygg/Arkitektur Andreas Martin-Löf Arkitekter har valts ut att gestalta Tositos bostadsrättsprojekt Atmosfär i kvarteret Capella i Karlastaden, Göteborg.


Tosito köper byggrätter i Karlastaden.

Serneke säljer byggrätter i Karlastaden för cirka 200 miljoner kronor till Tosito

Transaktioner Serneke säljer cirka 15 000 kvadratmeter byggrätter i Karlastaden till fastighetsbolaget Tosito för utveckling av i huvudsak bostäder. Köpeskillingen uppgår till cirka 200 miljoner kronor vilket motsvarar ett byggrättsvärde om cirka 13 000 kronor per kvadratmeter. Försäljningen förväntas ge en positiv resultatpåverkan i det fjärde kvartalet om cirka 80 miljoner kronor. Parterna ingår också ett entreprenadavtal om uppskattningsvis cirka 300 miljoner kronor.


Ola Serneke.

Här är Sernekes nya strategi för Karla-projektet

Bolag Under bolagets kapitalmarknadsdag berättade vd:n Ola Serneke hur man jobbar med försäljningen av prestigeskrapan Karlatornet och vilken roll hela Karlastaden får i processen. Samtal förs fortfarande med olika aktörer och alltjämt är beskedet att man hoppas kunna slutföra affären inom kort.


Serneke är i diskussioner med flera intressenter för att få till finansieringen av Karlatornet. Bygget på platsen har nu stått still i över fyra månader.

Då kan bygget av Karlatornet återupptas

Bolag Serneke är fortfarande i dialog med Oaktree om finansieringen av Karlatornet – men även andra intressenter är aktuella. Ola Serneke själv är så pass optimistisk kring diskussionerna att han tror på en snar återstart på byggandet av den 245 meter höga skrapan.


Ola Serneke.

Efter tuffa 2019 – därför känner Serneke stort framtidshopp

Bolag Serneke avslutade 2019 med en ordentlig ökning i orderingången under det fjärde kvartalet – men redovisade en rörelseförlust på nästa 100 miljoner kronor. Med en omorganisation och försäljningen av Karlatornet i ryggen tror vd:n Ola Serneke på ett avsevärt mycket starkare 2020 än 2019.


Karlatornet.

Därför vill Serneke sälja Karlatornet

Transaktioner Serneke är på väg att sälja kronjuvelen i jätteprojektet: Karlatornet. Slutförhandlingar om försäljning sker med internationell aktör.


Serneke optimistisk – trots sänkt tempo i Karlastaden

Bolag Efter att ha flaggat för sänkt arbetstempo i Karlastaden och meddelat att man väntar med att presentera årets utdelning berättar Ola Serneke mer om vad som komma skall.