Image

Klarabos första markförvärv görs i Bjuv

Bostäder Det nystartade bostadsföretaget Klarabo har genomfört sitt första markförvärv i Bjuv, där man vill uppföra ett 50-tal hyreslägenheter.
Publicerad den 14 Juni 2017

– Vi har fört och för en dialog med flera skånska kommuner och det känns mycket glädjande att kunna skriva avtal om vårt första markförvärv i Bjuvs kommun, säger Klarabos vd Andreas Morfiadakis. 

– Det är väldigt roligt att Klarabo nu förvärvar mark i Bjuv för att uppföra fastigheter för hyresbostäder här. Det visar att det finns en stark tro på Bjuvs kommun och framtiden här, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson.

Målet är att lägenheterna i Bjuv ska vara klara för inflyttning i början av 2018.

– Bostadsbristen är utbredd i hela landet och det finns för få hyresbostäder. Klarabos affärsidé är att uppföra ytsmarta och attraktiva hyresbostäder med rimliga hyror. Vi förvärvar markområden i orter i tillväxtregioner och uppför egenutvecklade, unika Klarabo-hus av hög kvalitet. Vårt mål är att uppföra mellan 3 000 och 5 000 lägenheter inom fem till sju år, säger Andreas Morfiadakis.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige