Image

Klarabo vill bygga 3 000 bostäder i tillväxtregioner

Bolag Det nystartade bostadsföretaget Klarabo breddade nyligen sin ägarbas och tog in 65 miljoner kronor för att uppföra hyresrätter i orter i tillväxtregioner. – Intresset att vara med i bolaget har varit mycket stort och vi fick in både mer kapital och fler investerare än vi hade räknat med, säger Klarabos vd Andreas Morfiadakis.
Publicerad den 12 Juni 2017

Klarabo bildades mot slutet av 2016 av Mats Johansson, ordförande och storägare i det noterade Malmöbolaget Zetadisplay. Mats Johansson är i dag huvudägare och ordförande i Klarabo.

Övriga två bakom bolaget är Anders Pettersson och Andreas Morfiadakis. Anders Pettersson har bland annat tidigare varit koncernchef för Thule och Hilding Anders. Andreas Morfiadakis, i dag vd för Klarabo, var under flera år vice vd och CFO för Victoria Park.

Nyligen utökade Klarabo ägarkretsen och tog in 65 miljoner kronor. Bland de nya ägarna finns bland andra fastighetsprofilerna Bo Forsén och Lennart Sten.

– Bostadsbristen är utbredd i hela landet och det finns för få hyresbostäder. Vår affärsidé är att uppföra ytsmarta och attraktiva hyresbostäder med rimliga hyror. Vi ska förvärva markområden i orter i tillväxtregioner och där uppföra egenutvecklade, unika Klarabo-hus av hög kvalitet. Vårt mål är att uppföra mellan 3 000 och 5 000 lägenheter inom fem till sju år, säger Andreas Morfiadakis.

Klarabo äger i dag inte någon egen mark, men har för tillfället en nära dialog med flera skånska kommuner. Klarabo är välfinansierat och kapitalet ska primärt användas till att förvärva mark och uppföra de första fastigheterna. Därefter har bolaget som mål att genomföra en börsnotering under 2018.

Finansiell rådgivare vid den nyligen genomförda nyemissionen var Stockholm Corporate Finance.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY