Image
Andreas Morfiadakis.

"Viktigare än att krama ut en extra krona"

Bolag Andreas Morfiadakis om Klarabos första månad på börsen; om IPO-kursen (sattes den för lågt?), vilka som var säljare i Umeåaffären – och den fortsatta expansionen i norr. "Som alla andra tittar vi på Skellefteå."


Andreas Morfiadakis.

Klarabo köper 126 hyreslägenheter i Umeå

Transaktioner Klarabo förvärvar en bostadsportfölj i Umeå om sammanlagt 126 hyreslägenheter till ett underliggande fastighetsvärde om 175 miljoner kronor. Den sammantagna ytan uppgår till cirka 8 700 kvadratmeter och beståndet tillträds i dag.


Andreas Morfiadakis.

Klarabo skapar ytterligare hyresrätter i Helsingborg

Bostäder Klarabo har fattat beslut om att bygga 16 nya vindslägenheter i sitt bostadsbestånd i Tågaborg i Helsingborg. Byggprojektet innebär att antalet hyreslägenheter i beståndet ökar med drygt 20 procent till drygt 90 lägenheter totalt.


Andreas Morfiadakis, Dieter Sand och Einar Janson har tagit sina bolag till börsen under hösten.

Här är de nya börs-vd:arnas löner

Bolag Så höga löner har vd:arna för fastighetsbolagen som har noterats under året. Vi kollar hur bra står de sig i löneligan bland sektorns börs-vd:ar (och vi noterar att en av dem till och med tjänar mindre än Erik Selin).


Andreas Morfiadakis.

Klarabo amorterar – stärker balansräkningen

Bolag Klarabo har amorterat drygt 360 miljoner kronor på utestående säljarreverser, vilket motsvarar cirka nio procent av bolagets totala lånestock per utgången av tredje kvartalet. Genom att minska skuldsättningen, inte minst på säljarreverser som har högre lånemarginal än traditionell bankfinansiering, stärker bolaget sina möjligheter att vara fortsatt aktivt på förvärvsmarknaden, såväl avseende befintliga bostadsbestånd som marktillgångar.


Klarabo, med Andreas Morfiadakis som vd, gör sin första handelsdag på börsen i dag.

Succéöppning för Klarabo – upp över 40 procent

Bolag 38 000 privatpersoner och institutioner anmälde intresse – 5 000 fick teckna. Klarabos erbjudande blev kraftigt övertecknat och handeln i aktien inleddes på torsdagsmorgonen. Några minuter efter öppning handlas aktien över 50 kronor, att jämföra med teckningskursen på 35 kronor.


Andreas Morfiadakis och hans Klarabo gör sin första börsdag på torsdag.

"Vi lärde oss läxan förra gången"

Bolag Hur påverkas noteringsaktuella Klarabo av de borttagna investeringsstöden? Vd Andreas Morfiadakis ger sin bild.


Andreas Morfiadakis och hans Klarabo kommer att noteras någon gång under den första hälften av december 2021.

Så ska Klarabo öka utmanartakten efter noteringen

Bolag Klarabo med Andreas Morfiadakis i spetsen blir ett noterat bolag i december och kliver in på mid cap-listan. För Fastighetssverige berättar vd:n mer om börsens betydelse för bolagets tillväxt, varför man fortsatt kommer undvika de största städerna och hur han ser på fastighetssegmentets höga premievärderingar.


Andreas Morfidiakis och hans Klarabo ska snart börsnoteras.

Klarabo till börsen

Bolag Klarabo, en förvaltare och utvecklare av hyresrätter i hela Sverige, ska genomföra en notering av bolagets B-aktier på Nasdaq. I samband med noteringen avser bolaget att genomföra ett erbjudande till allmänheten i Sverige och till institutionella investerare i Sverige och utomlands, bestående av nyemitterade B-aktier i KlaraBo om 750 miljoner kronor exklusive eventuell övertilldelningsoption.


Greg Dingizians Doxa köper aktier i Klarabo med Andreas Morfiadakis som vd. Obs. Bilden är ett montage.

Detta letar Doxa efter i bolagsinvesteringar

Bolag Efter storaffären i Hyllie fortsätter Doxa sin tillväxtresa – nu genom att gå in som investerare i Klarabo. Styrelseordförande Greg Dingizian berättar för Fastighetssverige vad som lockar med affärsmodellen, vad man tittar på för att gå in i bolag och om möjligheten till fler bolagsinvesteringar.


Doxa köper aktier i Klarabo

Bolag Doxa förvärvat aktier i fastighetsbolaget Klarabo för totalt cirka 90 miljoner kronor, genom förvärv från två säljare. Efter förvärvet kommer Doxa äga cirka 2,4 procent av antalet utestående aktier, motsvarande cirka 1 procent av antalet röster, i Klarabo.


Klarabo, med Andreas Morfiadakis som vd, och Obos, med Anders Bolltoft som affärsutvecklare, utvecklar det gamla fängelset i Kristianstad.

Obos och Klarabo utvecklar bostäder på gamla fängelset i Kristianstad

Bygg/Arkitektur Obos och Klarabo utvecklar det gamla fängelset i Kristianstad. Obos bygger 80 bostadsrätter och Klarabo 95 hyreslägenheter.


Andreas Morfiadakis Klarabo köper av Rutger Arnhult som blir delägare i Klarabo.

Klarabo köper av Arnhult – som blir delägare

Transaktioner Klarabo köper 273 hyreslägenheter i centrala Gävle och i Skokloster i Håbo kommun av M2 Gruppen, ägt av Rutger Arnhult, som även blir aktieägare i Klarabo. Det underliggande fastighetsvärdet i affärerna är 475 miljoner kronor.


Vd:arna för några av de noterade bostadsbolagen: Hebas Patrik Emanuelsson, Amastens Mikael Rånes, SBS Rebecka Eidenert och K-Fastigheters Jacob Karlsson.

Lista: De största noterade bostadsbolagen

Bolag I går läste ni om Klarabos och Andreas Morfidiakis ambitioner om att bli det största noterade bostadsbolaget – här är en kartläggning över "konkurrensen" bland de noterade bostadsbolagen.


Andreas Morfidiakis och hans Klarabo siktar på börsen.

Siktar på att bli störst – Morfiadakis om börsplanerna

Bolag Samgåendet med Kuststaden fördubblar nästan Klarabo som siktar mot börsen.
– Ambitionen är att bli det största noterade bostadsbolaget, säger vd Andreas Morfiadakis, som här berättar mer om noteringsplanerna; vilken lista man siktar på, om man tänker sälja befintliga aktier i och när det är dags.


Andreas Morfiadakis Klarabo går samman med Kuststaden, med grundaren Patrick Johansson och vd Magnus Johansson.

Bildar sexmiljardersbolag – siktar på börsen

Bolag Siktar på notering i slutet av året eller i början av 2022. Ambitionen är att bli ett av landets största noterade bostadsfastighetsbolag.


Andreas Morfiadakis.

Klarabo sätter nya mål och ny strategi inför börsnotering

Bolag Styrelsen i Klarabo har fastställt nya mål och en uppdaterad strategi med fokus på tillväxt och värdeskapande åtgärder. De nya målen ska ses i ljuset av den börsnotering som planeras ske i slutet av 2021 eller i början av 2022.


Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo.

Klarabo köper byggrätt i Trelleborg

Transaktioner Klarabo har tecknat avtal med Trelleborgshem om förvärv av en byggrätt i östra Trelleborg. Byggrätten möjliggör uppförande av drygt 25 lägenheter där byggstart förväntas i 2021.


Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo.

Det här händer efter jätteaffären

Bolag Klarabo har tecknat avtal med det kommunala bostadsbolaget Trelleborgshem om förvärv av 27 fastigheter med 807 hyreslägenheter samt tillhörande lokaler. Förvärvet görs till ett underliggande fastighetsvärde om cirka en miljard kronor. Klarabos vd Andreas Morfiadakis beskriver vad som händer i företaget framåt i en intervju med Fastighetssverige.


Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo.

Klarabo miljardköper av Trelleborgshem

Transaktioner Klarabo har tecknat avtal med kommunala Trelleborgshem om förvärv av 27 fastigheter med 807 hyreslägenheter samt tillhörande lokaler. Förvärvet görs till ett underliggande fastighetsvärde om cirka en miljard kronor. I samband med förvärvet tar Klarabo in 330 miljoner kronor genom en nyemission.