Image
Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo.

Klarabo hyr ut 1 600 kvadratmeter till Malmö stad

Uthyrning Klarabo har tecknat ett femårigt hyresavtal omfattande 1 600 kvadratmeter med Malmö stad på Norra Bulltoftavägen 63. Fastigheten ligger i centrala Malmö och är fullt uthyrd i och med förhyrningen. Avtalet löper från den 1 oktober 2023.


Klarabos vd Andreas Morfiadakis.

Intäkter och resultat uppåt för Klarabo

Bolag Fastighetsbolaget Klarabo redovisar ett ökat förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna ökade med 24,4 procent och uppgår till 149,7 miljoner kronor mot förra årets 120,3. Det underliggande behovet av bostäder i Sverige, inte minst hyresrätter, är stort och det finns en fortsatt hög efterfrågan, skriver vd Andreas Morfiadakis i rapporten.


Klarabos fastighet på Sveagatan i Borlänge.

Klarabo hyr ut kontorslokaler till Isolerab i Borlänge

Uthyrning Klarabo har tecknat ett tvåårigt hyresavtal omfattande 400 kvadratmeter kontorslokaler till Isolerab på Sveagatan i Borlänge. Det årliga hyresvärdet uppgår till 0,5 miljoner kronor och avtalet löper från den 1 november 2023.


KlaraBos vd Andreas Morfiadakis.

Klarabo hyr ut 500 kvadratmeter i Trelleborg

Uthyrning Klarabo hyr ut 500 kvadratmeter anpassat för förskoleverksamhet i Trelleborg.


Klarabos vd Andreas Morfiadakis.

Inga nya projekt för Klarabo i sikte

Bolag Så länge materialpriser, energikostnader och leveranser äventyrar vinsten för aktieägarna kommer inte Klarabo att starta upp nya projekt. Det var ett av vd Andreas Morfiadakis besked till Fastighetssverige efter Q1-rapporten.


Tullporten i Västervik

Klarabo förlänger hyresavtal med Systembolaget i Västervik

Uthyrning Klarabo har tecknat en femårig avtalsförlängning omfattande cirka 850 kvadratmeter med Systembolaget på Västra Kyrkogatan i centrala Västervik. Hyresvärdet uppgår årligen till cirka 1,8 miljoner kronor.


Jonas Rosengren, ny CFO på Klarabo.

Klarabo rekryterar Jonas Rosengren som ny CFO

Bolag Jonas Rosengren har bland annat varit finanschef på Hemsö och arbetat med upplåning på bland andra Vasakronan och Riksgälden. Jonas kommer närmast från ett interimsuppdrag inom finansavdelningen på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB.


Klarabo fokuserar på renoveringar under 2023, säger vd Andreas Morfiadakis.

Klarabo fokuserar på renoveringar under 2023

Bolag Klarabos vd Andreas Morfiadakis är tydlig med vad som gäller för bolaget under året som kommer.
– Vi kommer inte att starta upp några projekt för tillfället, säger han till Fastighetssverige.


KlaraBos vd Andreas Morfiadakis.

Klarabo fortsätter renovera men föreslår ingen utdelning

Bolag Bolaget står finansiellt stabilt, men vd Andreas Morfiadakis upprepar att Klarabo inte avser att föreslå någon utdelning för verksamhetsåret.


Jenny Appenrodt.

Jenny Appenrodt lämnar rollen som CFO på Klarabo

Bolag Jenny Appenrodt har meddelat att hon beslutat att lämna sin position som CFO för Klarabo. Hon kvarstår i sin roll under de kommande sex månaderna, eller fram tills det att en ersättare har rekryterats.


Andreas Morfiadakis.

Klarabo drar ner på takten: "För mycket pekar åt fel håll"

Bolag I samband med Q3-rapporten tog Klarabo igår beslut om att dra ner på takten gällande nyproduktionen tills vidare. För Fastighetssverige berättar vd:n Andreas Morfiadakis mer om beslutet, bolagets största utmaningar i dagsläget och varför bristen på kontinuitet inom bostadspolitiken är kontraproduktivt för byggandet.


Andreas Morfiadakis.

Minskat resultat men ökat driftnetto för Klarabo

Bolag Klarabos resultat minskar med -0,04 kronor per aktie under Q3 – samtidigt ökar såväl driftnetto som förvaltningsresultat jämfört med samma period föregående år.


Statens Servicecenter flyttar in i Tullporten i Västervik

Klarabo ökar intjäningsförmågan genom nya lokaluthyrningar

Uthyrning Klarabo har tecknat ett sexårigt hyresavtal omfattande cirka 350 kvadratmeter med Statens Servicecenter på Västra Kyrkogatan i centrala Västervik. Hyresvärdet uppgår årligen till cirka 1,7 miljoner och tillträde är beräknat till den 1 mars 2023.


Östersund.

Klarabo slutför förvärv av bostadsportfölj i Östersund

Transaktioner Klarabo slutför förvärvet av en bostadsportfölj i Östersund om sammanlagt 877 hyreslägenheter. Affären kommunicerades i juli och var villkorad av att låneavtal ingås på villkoren i enlighet med kreditbeslutet före tillträde. Klarabo har nu ingått låneavtal enligt villkoren och slutför därmed affären. Förvärvet finansieras med banklån med en löptid på tre år till en fast ränta om totalt 1,4 procent samt befintlig kassa.


Andreas Morfiadakis.

"Hyresrätter är en stabil ingrediens i fastighetsportföljen"

Bolag Nykomlingen Klarabo känner sig trygg i deras fastighetsbestånd när ekonomin är skakig. Men avvaktande är de absolut menar vd:n Andreas Morfiadakis, det berättade han när han talade på Stockholm Corporate Finance Fastighetsseminarium tidigare i veckan. Speciellt nyproduktionen kan få stryka på foten så som läget ser ut nu.


Kristina Alvendal, Elina Lind Jörgensen, Sofia Malmsten, Nickie Excellie, Caroline Arehult och Biljana Pehrsson.

Sofia Malmsten – Årets Unga Fastighetskvinna 2022

Fastighetskvinnan | PLAY Årets Unga Fastighetskvinna 2022 har korats. Årets vinnare av den prestigefyllda utmärkelsen är Sofia Malmsten, vd och grundare av Parametric Solutions.


Trianons vd Olof Andersson och Klarabos vd Andreas Morfiadakis.

Inför valet: Viktigaste frågorna för Trianon och Klarabo

Bolag Inför valdagen tar Fastighetssverige tempen på branschens syn på politiken, dess påverkan på fastighetssektorn och de viktigaste frågorna för framtiden. Idag har turen kommit till Trianon och Klarabo.


Klarabo tecknar hyresavtal med Polismyndigheten i Borlänge.

Klarabo tecknar hyresavtal med Polismyndigheten i Borlänge

Uthyrning Klarabo har tecknat ett fyraårigt hyresavtal omfattande drygt 2 000 kvadratmeter med Polismyndigheten på Forskargatan 10 i Borlänge. Hyresvärdet uppgår till cirka 4,4 miljoner kronor och kommer öka Klarabos intjäningsförmåga med motsvarande belopp då lokalen varit vakant sedan 1 april 2022. Tillträde sker den 1 september.


Östersund.

Klarabo köper hyresrättsportfölj från Niam

Transaktioner Klarabo har tecknat avtal om förvärv av en bostadsportfölj av Niam i Östersund om sammanlagt 877 hyreslägenheter. Förvärvet görs till ett underliggande fastighetsvärde om 890 mkr och är det enskilt största KlaraBo genomfört som noterat bolag. Efter avdrag för latent skatt genomförs transaktionen till cirka 13 850 kr/kvm. Den sammantagna ytan uppgår till cirka 62 000 kvm, varav 96 procent är bostadsarea.


Andreas Morfiadakis.

Klarabo ökar driftnetto och förvaltningsresultat

Bolag Vd Andreas Morfiadakis: "Hög soliditet, uteslutande bankfinansiering, stabila kassaflöden och låg vakansrisk särskiljer KlaraBo."