Image
Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo.
Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo. Bild: Klarabo

Klarabo och Diös byter bostäder mot kommersiella fastigheter

Transaktioner Klarabo förvärvar bostadsfastigheter och avyttrar kommersiella fastigheter till Diös Fastigheter.
Publicerad den 16 Juli 2024

Klarabo har ingått avtal om att förvärva fastigheterna Hälsinggården 12:1 och 1:341 i Falun. Fastigheterna är renodlade bostadsfastigheter som passar väl in i Klarabos affärsmodell med värdeskapande förvaltning. Förvärvet avser 80 lägenheter, med en yta om 5 800 kvadratmeter, och ett underliggande värde om 80 miljoner kronor där 80 procent av lägenheterna beräknas ha renoveringspotential. Hyresvärdet uppgår till sju miljoner kronor och förvärvet sker i ett nystartat bolag.

Samtidigt avyttrar Klarabo fastigheterna Skräddaren 2 och Sigge 5 i Borlänge. Bägge fastigheterna är renodlade kommersiella hus med Polismyndigheten och Borlänge kommun som största hyresgäster. Fastigheterna avyttras till ett underliggande fastighetsvärde om 133 miljoner kronor, vilket är i linje med bokfört värde per 30 juni 2024. Det årliga hyresvärdet uppgår till 13,2 miljoner kronor och den uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 7 000 kvadratmeter. Diös förvärvar befintliga bolag.
– Dessa affärer är helt i linje med KlaraBos övergripande mål att skapa värde genom att långsiktigt äga, utveckla och aktivt förvalta eftertraktade bostadsfastigheter i tillväxtregioner. Med en betydande renoveringspotentialhar vi möjlighet att öka standarden i fastigheterna på ett hållbart sätt och samtidigt skapa ett ökat kassaflöde och ett förbättrat driftnetto. Det är även positivt att transaktionsmarknaden successivt börjat öppna upp igen efter något år med lägre aktivitet, säger Andreas Morfiadakis, vd på Klarabo.

Affärerna är villkorade av varandra med förbehållet att Polismyndigheten behöver godkänna ägarbytet i fastigheten Skräddaren 2. Tillträde och frånträde planeras till den 2 september.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige