Image
Jenny Appenrodt.

Jenny Appenrodt lämnar rollen som CFO på Klarabo

Bolag Jenny Appenrodt har meddelat att hon beslutat att lämna sin position som CFO för Klarabo. Hon kvarstår i sin roll under de kommande sex månaderna, eller fram tills det att en ersättare har rekryterats.


Andreas Morfiadakis.

Klarabo drar ner på takten: "För mycket pekar åt fel håll"

Bolag I samband med Q3-rapporten tog Klarabo igår beslut om att dra ner på takten gällande nyproduktionen tills vidare. För Fastighetssverige berättar vd:n Andreas Morfiadakis mer om beslutet, bolagets största utmaningar i dagsläget och varför bristen på kontinuitet inom bostadspolitiken är kontraproduktivt för byggandet.


Andreas Morfiadakis.

Minskat resultat men ökat driftnetto för Klarabo

Bolag Klarabos resultat minskar med -0,04 kronor per aktie under Q3 – samtidigt ökar såväl driftnetto som förvaltningsresultat jämfört med samma period föregående år.


Östersund.

Klarabo slutför förvärv av bostadsportfölj i Östersund

Transaktioner Klarabo slutför förvärvet av en bostadsportfölj i Östersund om sammanlagt 877 hyreslägenheter. Affären kommunicerades i juli och var villkorad av att låneavtal ingås på villkoren i enlighet med kreditbeslutet före tillträde. Klarabo har nu ingått låneavtal enligt villkoren och slutför därmed affären. Förvärvet finansieras med banklån med en löptid på tre år till en fast ränta om totalt 1,4 procent samt befintlig kassa.


Andreas Morfiadakis.

"Hyresrätter är en stabil ingrediens i fastighetsportföljen"

Bolag Nykomlingen Klarabo känner sig trygg i deras fastighetsbestånd när ekonomin är skakig. Men avvaktande är de absolut menar vd:n Andreas Morfiadakis, det berättade han när han talade på Stockholm Corporate Finance Fastighetsseminarium tidigare i veckan. Speciellt nyproduktionen kan få stryka på foten så som läget ser ut nu.


Trianons vd Olof Andersson och Klarabos vd Andreas Morfiadakis.

Inför valet: Viktigaste frågorna för Trianon och Klarabo

Bolag Inför valdagen tar Fastighetssverige tempen på branschens syn på politiken, dess påverkan på fastighetssektorn och de viktigaste frågorna för framtiden. Idag har turen kommit till Trianon och Klarabo.


Kristin Lundmark.

Klarabo stärker organisationen

Bolag Klarabo har rekryterat Kristin Lundmark som interim hållbarhetschef med start i mitten av augusti 2022.


Andreas Morfiadakis.

Morfiadakis lugn trots prisökningar: "Vi har inte kniven mot strupen på något sätt"

Bolag På tisdagen levererade Klarabo en stark Q1-rapport med bland annat kraftigt ökat förvaltningsresultat och nettoresultat. Vd:n Andreas Morfiadakis berättar för Fastighetssverige om glädjen över att bolaget nu blir en allt större spelare på marknaden samtidigt som han inte sticker under stolen med att det är ett osäkert läge på marknaden.


Andreas Morfiadakis.

Högre siffror från större Klarabo

Bolag Klarabos intjäningsförmåga ökar med fyra procent.


Andreas Morfiadakis.

Klarabo refinansierar – skapar utrymme för tillväxt

Ekonomi/Finansiering Klarabo har tecknat tre- till femåriga refinansieringskrediter om totalt drygt 1 500 MSEK motsvarande 39 procent av den totala lånevolymen. Därutöver har Klarabo tecknat kreditavtal vilka innebär att bolaget kan utöka sitt låneutrymme på befintliga fastigheter om cirka 780 MSEK. Slutligen har Klarabo säkrat krediter motsvarande 800 MSEK som ger möjlighet att på kort varsel få tillgång till attraktiv finansiering, till exempel för större förvärv och investeringar.


Andreas Morfiadakis.

Klarabo får markanvisning i Växjö för 120 lägenheter

Bygg/Arkitektur Klarabos bidrag har vunnit en markanvisningtävling utlyst av Växjö kommun för fastigheten Snickarglädjen 1 på Vikaholm. Bidraget grundar sig på cirka 10 500 kvadratmeter BTA, eller motsvarande cirka 120 hyreslägenheter. Anvisningstiden gäller i ett år från nu.


Andreas Morfiadakis.

Klarabo: "Starkare finansiell ställning och ökat förvärvsutrymme"

Bolag Ett större Klarabo dubblar förvaltningsresultatet för helåret. Substansvärdet uppgår till 33,92 (23,70) kronor per aktie.


Andreas Morfiadakis.

"Viktigare än att krama ut en extra krona"

Bolag Andreas Morfiadakis om Klarabos första månad på börsen; om IPO-kursen (sattes den för lågt?), vilka som var säljare i Umeåaffären – och den fortsatta expansionen i norr. "Som alla andra tittar vi på Skellefteå."


Andreas Morfiadakis.

Klarabo köper 126 hyreslägenheter i Umeå

Transaktioner Klarabo förvärvar en bostadsportfölj i Umeå om sammanlagt 126 hyreslägenheter till ett underliggande fastighetsvärde om 175 miljoner kronor. Den sammantagna ytan uppgår till cirka 8 700 kvadratmeter och beståndet tillträds i dag.


Andreas Morfiadakis.

Klarabo skapar ytterligare hyresrätter i Helsingborg

Bostäder Klarabo har fattat beslut om att bygga 16 nya vindslägenheter i sitt bostadsbestånd i Tågaborg i Helsingborg. Byggprojektet innebär att antalet hyreslägenheter i beståndet ökar med drygt 20 procent till drygt 90 lägenheter totalt.


Andreas Morfiadakis.

Klarabo köper för att konvertera

Transaktioner Klarabo har tecknat avtal om förvärv av en tomställd projektfastighet som tidigare tjänat som vårdboende i centrala Malmö. Köpeskillingen uppgår till 28 miljoner kronor och syftet är att konvertera fastigheten till bostäder.


Andreas Morfiadakis.

Klarabo amorterar – stärker balansräkningen

Bolag Klarabo har amorterat drygt 360 miljoner kronor på utestående säljarreverser, vilket motsvarar cirka nio procent av bolagets totala lånestock per utgången av tredje kvartalet. Genom att minska skuldsättningen, inte minst på säljarreverser som har högre lånemarginal än traditionell bankfinansiering, stärker bolaget sina möjligheter att vara fortsatt aktivt på förvärvsmarknaden, såväl avseende befintliga bostadsbestånd som marktillgångar.


Klarabo, med Andreas Morfiadakis som vd, gör sin första handelsdag på börsen i dag.

Succéöppning för Klarabo – upp över 40 procent

Bolag 38 000 privatpersoner och institutioner anmälde intresse – 5 000 fick teckna. Klarabos erbjudande blev kraftigt övertecknat och handeln i aktien inleddes på torsdagsmorgonen. Några minuter efter öppning handlas aktien över 50 kronor, att jämföra med teckningskursen på 35 kronor.


Andreas Morfiadakis och hans Klarabo gör sin första börsdag på torsdag.

"Vi lärde oss läxan förra gången"

Bolag Hur påverkas noteringsaktuella Klarabo av de borttagna investeringsstöden? Vd Andreas Morfiadakis ger sin bild.


Andreas Morfiadakis och hans Klarabo kommer att noteras någon gång under den första hälften av december 2021.

Så ska Klarabo öka utmanartakten efter noteringen

Bolag Klarabo med Andreas Morfiadakis i spetsen blir ett noterat bolag i december och kliver in på mid cap-listan. För Fastighetssverige berättar vd:n mer om börsens betydelse för bolagets tillväxt, varför man fortsatt kommer undvika de största städerna och hur han ser på fastighetssegmentets höga premievärderingar.