Image
Andreas Morfiadakis.
Andreas Morfiadakis. Bild: Klarabo

Klarabo får markanvisning i Växjö för 120 lägenheter

Bygg/Arkitektur Klarabos bidrag har vunnit en markanvisningtävling utlyst av Växjö kommun för fastigheten Snickarglädjen 1 på Vikaholm. Bidraget grundar sig på cirka 10 500 kvadratmeter BTA, eller motsvarande cirka 120 hyreslägenheter. Anvisningstiden gäller i ett år från nu.
Publicerad den 18 Mars 2022

Vikaholm ligger i södra delen av Växjö stad och erbjuder närhet till bland annat Linnéuniversitetets campus, förskolor och skolor samt handel. Vikaholm kännetecknas som ett hållbart bostadsområde och kommer innehålla cirka 1 000 bostäder när området är färdigställt.

Avsikten är att utveckla hyresrätter i flerbostadshus och möjliga bostadsrätter i radhus uppförda huvudsakligen i trä. Exteriörerna i förslaget kommer att präglas av trä och glas med växthusbalkonger och en växtvägg på innergården. Därutöver planeras en rad innovativa och hållbara lösningar i syfte att kunna miljöcertifiera fastigheterna. Förslaget togs fram i samarbete med arkitektkontoret C.F. Møller Architects.

Erhållandet innebär att Klarabo etablerar sig på en ny ort där det framtida beståndet kommer att förvaltas inom Region Öst. Antalet lägenheter i Klarabos projektportfölj uppgår till drygt 1 700 lägenheter, motsvarande drygt 130 000 kvadratmeter BTA efter att bolaget erhållit Skellefteå och Växjö.

– Vi ser fram emot att inleda projekteringen av dessa hållbara bostäder som vi tror passar in väl i eftertraktade Vikaholm. Vi fortsätter vår tillväxtresa och genom detta etablerar vi oss för andra gången i år på en ny ort samtidigt som vi får möjlighet att samarbeta med en kommun som har högt ställda ambitioner att växa hållbart, säger Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige