Image

KKB bygger 250 nya hyresrätter i Kävlinge

Bygg/Arkitektur Det kommunägda bostadsbolaget i Kävlinge kommun, KKB Fastigheter AB, storsatsar. Bolaget arbetar för närvarande med att uppföra cirka 250 nya hyreslägenheter med byggstart de närmaste tre åren. Det är den högsta aktiviteten på flera år för KKB.
Publicerad den 28 Augusti 2014

– Det är glädjande att konstatera att vi nu kan skörda frukterna av det jobb vi lagt ner de senaste åren. Det är många som vill bo i Kävlinge kommun och därför är det viktigt att kommunens bostadsbolag håller ett högt tempo på nybyggnationen. Det är också viktigt att vi har en blandad bebyggelse som gynnar ett bra boendeklimat för alla i hela kommunen, där hyresrätter har en given plats, säger Carina Ingelsson, ordförande i KKB:s styrelse.

I år och förra året har planläggning gjorts för ett antal utvecklingsprojekt i kommunen som nu börjar komma i produktionsskede. De projekt som KKB arbetar med just nu är:

Kävlinge
• Före detta Cirkustomten. 24 lägenheter med planerad byggstart våren 2015 och 100 lägenheter med planerad byggstart hösten 2015/våren 2016.
• Östra centrum. 100 lägenheter med planerad byggstart 2017.

Furulund
• Kv Hagtornen, LSS-boende med sex lägenheter plus gemensamma utrymmen byggs på beställning av Kävlinge kommun. Byggstart i oktober 2014.
• Trädgårdsgatan vid Ligustern 20 lägenheter. Byggstart i november 2014.

Därtill utreds möjligheterna att bygga ett 70-tal lägenheter på Folkets Hus-tomten i Löddeköpinge.

– Om man jämför med våra kranskommuner så är KKB Fastigheter bland de kommunägda bostadsbolag som byggt mest mätt i procent av befintligt bostadsbestånd under åren 2000-2012, säger Ulf Grönwall, vd för KKB.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige