Image

Kommunala KKB köper i Kävlinge

Transaktioner KKB Fastigheter köper byggrätter för bostads- och handelsändamål i centrala Kävlinge.
Publicerad den 23 November 2015

KKB Fastigheter AB har genomfört fastighetsköp av kv. Porten 9 i hörnet av Kvarngatan/Mårtensgatan mitt i centrala Kävlinge. Säljare är Kävlingebostäder AB och köpeskillingen uppgår till 2,5 miljoner kronor.

Fastigheten ger en byggrätt om ca 1 600 kvadratmeter med möjlighet till handel i entréplan och bostäder i ytterligare tre plan. På tomten finns i dag ett gårdshus som kommer att rivas efter årsskiftet.

– Fastigheten ligger i ett bra handelsläge vid Kävlinges handelsgata och den kompletterar det vi redan äger i området på ett bra sätt. Det är ett förvärv helt i linje med vår strategi, säger Mats Åsemo, vd på KKB.

KKB Fastigheter AB är ett av Kävlinge kommun helägt, allmännyttigt bostadsbolag. Som sådant erbjuder vi ett varierande utbud av hyresrätter med tillhörande service.

Bolaget har en central roll i kommunens bostadsförsörjning och är ledande i fråga om hyresgästinflytande och har för närvarande en omfattande nyproduktion om 200 nya bostäder.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige