Image

KF säljer till Magnolia i Upplands-Bro och Spånga

Transaktioner KF Fastigheter gör sin första affär i det framtida bostadsområdet Bro Mälarstrand, Upplands-Bro, och säljer hälften av sina byggrätter till Magnolia Bostad. Dessutom säljs byggrätter i Spånga, där det ska uppföras en Coop-butik och cirka 200 bostäder.
Publicerad den 21 Juni 2018

Byggrätterna som säljs i Upplands-Bro omfattar 115 000 kvadratmeter.

– Affären är ett viktigt startskott som kommer att stärka hela områdets utveckling. Vår bedömning är också att marknaden uppskattar att vi nu kan jobba vidare med mindre och sjönära byggrättsförsäljningar, säger Helena Liljedahl, vd för KF Fastigheter.

I och med försäljningen kommer KF Fastigheter och Upplands-Bro kommun att påbörja projektering av den nya huvudgatan ned till Mälaren som kommer att tillgängliggöra området för ytterligare investerare.

– Vi på Magnolia Bostad är stolta att vara med och utveckla detta helt nya samhälle. Vi kommer här att utveckla boenden och service för en social mångfald och boende för alla faser i livet, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

JLL och Morris Law är rådgivare till KF Fastigheter i försäljningsprocessen och i arbetet med att etablera samarbeten med potentiella partners.

KF säljer även byggrätter i centrala Spånga där i ett tidigare industriområde nu ska omvandlas till blandstad med en Coop-butik och cirka 200 bostäder. Byggstart planeras till våren 2019 och inflyttning till 2021. Fastigheten är på cirka 15 000 kvadratmeter.

– Vi är mycket nöjda med att sälja byggrätterna till Magnolia Bostad som är erkänt skickliga på att skapa attraktiva och funktionella bostadsområden, säger Helena Liljedahl.

KF Fastigheter förvärvade fastigheten 2010 och har sedan dess utvecklat och detaljplanerat området.

– Det är glädjande att få möjligheten att ta vid i detta projekt och få möjligheten att genomföra utvecklingen av bostäder och en livsmedelsbutik i detta attraktiva läge i Stockholms kommun när den nya detaljplanen kommer på plats, säger Fredrik Lidjan.

Förvärvet är villkorat av att detaljplanen vinner laga kraft, något som beräknas att ske under hösten 2018.

CBRE och Morris Law har varit rådgivare till KF Fastigheter i försäljningsprocessen. Wigge & Partners har varit rådgivare till Magnolia Bostad, såväl i affären i Spånga som i Upplands-Bro.  

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige