Image
KAB bygger hyresrätter och kommersiella lokaler i Ytterby.
KAB bygger hyresrätter och kommersiella lokaler i Ytterby. Bild: Mats & Arne Arkitektkontor

KAB bygger nytt i Ytterby

Bygg/Arkitektur KAB Fastigheter påbörjar byggnation av 10 000 kvadratmeter bostäder och lokaler i Ytterby, Kungälvs kommun.
Publicerad den 3 December 2013

KAB Fastigheter kommer att uppföra 56 hyresrätter på den ena av två byggrätter.

Vårdcentral, tandläkarpraktik, apotek och frisör om totalt cirka 2 500 kvadratmeter är kommersiella verksamheter med vilka avtal tecknats.

Ett 15-årigt avtal har även tecknats med en privat aktör avseende 54 vård- och omsorgslägenheter med tillhörande verksamhetsytor om totalt cirka 3 700 kvadratmeter.

Kvar att hyra ut är 450 kvadratmeter i bottenplan.

Byggstart sker efter årsskiftet 2014 och planerad inflyttning är i september 2015.

Entreprenör är Calles Bygg AB.

- Vi upplever att Ytterby Centrum, i direkt anslutning till stationen med dess ypperliga kommunikationsmöjligheter med tåg till Göteborg på endast cirka 15 minuter, de senaste åren har ökat i attraktivitet. Andra aktörer har det senaste året färdigställt nyproduktion avseende hyresrätter i området, och vi hoppas med våra båda byggnader med hyresrätter och bra mix av kommersiella hyresgäster kunna bidra till områdets fortsatt positiva utveckling, säger Mathias Grahn, fastighetschef på KAB Fastigheter.

KAB Fastigheter AB har idag ett fastighetsbestånd om drygt 1 400 lägenheter, cirka 50 000 kvadratmeter kommersiell yta samt byggrätter till ett sammanlagt värde av cirka 2,5 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige