Image
Mats Berntsson, vd för Ytterbygg.

Det nya industriområdet blir brödernas största projekt

Bolag Den ena är vd och den andra sköter grovarbetet. Brödernas rolluppdelning har varit ett vinnande koncept – nu ska de tillsammans bygga ett helt nytt industriområde.
– Runt storstäderna har mark varit en bristvara, vi känner oss taggade för det här, säger Mats Berntsson.


KAB Fastigheter säljer i Ytterby.

Balder och AP3 köper i Ytterby

Transaktioner Trenum, ägt av Balder och Tredje AP-fonden, köper två fastigheter med äldreboende, vårdcentral och hyreslägenheter i Ytterby, Kungälv, av KAB Fastigheter för 375 miljoner kronor.


Beijer öppnar i Mölndal

Uthyrning Beijer Byggmaterial ökar sin närvaro i Västsverige genom att öppna en ny byggmaterialhandel vid Pepparedsleden i Åbro, Mölndal.


Ikano Bostad utvecklar 150 nya bostäder i Ytterby

Bygg/Arkitektur Under hösten 2015 inledde Ikano ett samarbete med Kungälv kommun i syfte att utveckla bostäder. Nu tillträder man fastigheten och inledde projektet som till att börja med ska skapa 150 nya bostäder i Ytterby.


Sex bolag utvecklar Åseberget i Kungälv

Bygg/Arkitektur Peab, Förbo, HSB Göteborg, Tornstaden, Wästbygg och Ytterbygg väljs i bostadsutvecklingsprojektet som ska ge över tusen nya bostäder i Kungälv.


Tribona köper för 130 miljoner

Transaktioner Tribona har, via en bolagsaffär, köpt en logistikfastighet i Kungälv med ett fastighetsvärde om cirka 130 miljoner kronor.


KAB bygger hyresrätter och kommersiella lokaler i Ytterby.

KAB bygger nytt i Ytterby

Bygg/Arkitektur KAB Fastigheter påbörjar byggnation av 10 000 kvadratmeter bostäder och lokaler i Ytterby, Kungälvs kommun.


NCC:s första Svanenmärkta projekt

Energi/miljö NCC Boende har fått sina 27 hyresrätter i Ytterby godkända enligt kraven i miljömärkningen Svanen, och blir därmed NCC:s första Svanenmärkta projekt.


NCC bygger i Kungälv

Bygg NCC bygger hyresrätter enligt sitt P303-koncept i Ytterby, Kungälv.


Förbo säljer i Ytterby

Transaktioner Kommunala Förbo säljer Björkåsgården i Ytterby till Förskolan Viljan som ska driva förskoleverksamhet där med start i januari.