Image

NCC bygger i Kungälv

Bygg NCC bygger hyresrätter enligt sitt P303-koncept i Ytterby, Kungälv.
Publicerad den 10 December 2012

NCC bygger 27 hyresrätter med inflyttning om ett år.

– Behovet av hyresrätter är stort och denna typ av flerbostadshus innebär kort byggtid och hög standard till en rimlig kostnad. De är dessutom långt mer energisnåla än vad Boverket kräver, har låg klimatpåverkan och stort fokus på miljö- och hälsoanpassade byggmaterial, säger Ingemar Bengtsson, regionchef för NCC Boende Väst.

Husen byggs av NCC i fyra våningar med en produkt som NCC kallar P303 Fyrvånings Flerbostadshus. Hyreshusen blir de första i sitt slag.

– Vi tror mycket på P303-husen eftersom hela processen, från projektering till inflyttning, blir betydligt kortare än normalt. Det är också viktigt att vi bygger i harmoni med framtidens behov av låg energiåtgång och miljötänkande, säger Ingemar Bengtsson.

Att bygga med P303 håller byggkostnaderna nere vilket gör det lönsamt att bygga hyresrätter trots en svagare bostadsmarknad. De låga byggkostnaderna hänger ihop med att P303 bygger på kontinuerlig överföring av erfarenheter från tidigare bostadsbyggen till nya projekt, vilket gör hela kedjan mer tidseffektiv.

– Man kan säga att vi med P303 har lyckats standardisera hela byggprocessen, vilket sparar mycket tid och resurser utan att kvaliteten påverkas, säger Henrik Lindblad, marknads- och affärschef för P303 NCC Construction Sverige AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige