Image

K2A köper vårdfastigheter

Transaktioner K2A har tecknat avtal om förvärv av sju vårdfastigheter i Hässleholm, Uppsala och Partille till ett underliggande fastighetsvärde om 93,5 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Juli 2015
Johan Knaust Bild: K2A
Johan Knaust

Fyra av fastigheterna är belägna i Hässleholm, två i Uppsala och en i Partille. Byggnaderna i Partille och Uppsala är uppförda 2014/2015.

Den uthyrningsbara ytan uppgår till totalt 6 800 kvadratmeter och fastigheterna är fullt uthyrda till Attendo och Humana-koncernen. Genomsnittlig avtalslängd uppgår till 14,5 år. Fastigheterna, som inrymmer demens- och LSS-boende, tillträds den 1 september 2015.

- Samhällsfastigheter med låg motpartsrisk utgör ett komplement till bostadsfastigheterna i vårt bestånd. Med stabila hyresgäster, långa hyresavtal och flera nyproducerade byggnader passar de förvärvade fastigheterna utmärkt in i vår portfölj, säger Johan Knaust, vd för K2A.

Säljare är ett privat bolag som har haft Catella som rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige