Image

Byggstart för K2A:s studentbostäder i Umeå

Bostäder Våren 2015 tecknade K2A/Svenska Studenthus avtal om förvärv av mark för att bygga studentbostäder på campus i Umeå. Nu har bygglov erhållits och markarbetena påbörjats.
Publicerad den 1 Oktober 2015

Lägenheterna börjar produceras efter årsskiftet och första inflyttning beräknas ske hösten 2016.

Totalt kommer 277 studentlägenheter att byggas i ett attraktivt läge på campus, invid friidrottsarenan och IKSU. Samtliga lägenheter är ettor, fördelade på tre huskroppar. För att bidra till ökad interaktion med övriga campus kommer det att finnas lokaler för ett café i en av byggnaderna och det byggs även en kombinerad vallabod/cykelverkstad.

– Det är nu full fart på projektet i Umeå, som utvecklas planenligt. Umeå är en spännande och dynamisk universitetsstad och vi är väldigt glada att vi fått möjlighet att bidra till att skapa ett levande campus, med både bostäder och utbildningslokaler, kommenterar Johan Knaust, vd på K2A.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så påverkas marknaden av Amazons intåg

Handel Efter år av spekulationer och väntan har Amazon nu lanserats i Sveriges. Emma Hernell, vice vd för HUI Research, berättar för Fastighetssverige om handelskonsekvenserna av Amazons etablering, hur köpmönstren kan förändras och vilka konsumtionssegment som framför allt utmanas av den amerikanska jätten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY