Image

Byggstart för K2A:s studentbostäder i Umeå

Bostäder Våren 2015 tecknade K2A/Svenska Studenthus avtal om förvärv av mark för att bygga studentbostäder på campus i Umeå. Nu har bygglov erhållits och markarbetena påbörjats.
Publicerad den 1 Oktober 2015

Lägenheterna börjar produceras efter årsskiftet och första inflyttning beräknas ske hösten 2016.

Totalt kommer 277 studentlägenheter att byggas i ett attraktivt läge på campus, invid friidrottsarenan och IKSU. Samtliga lägenheter är ettor, fördelade på tre huskroppar. För att bidra till ökad interaktion med övriga campus kommer det att finnas lokaler för ett café i en av byggnaderna och det byggs även en kombinerad vallabod/cykelverkstad.

– Det är nu full fart på projektet i Umeå, som utvecklas planenligt. Umeå är en spännande och dynamisk universitetsstad och vi är väldigt glada att vi fått möjlighet att bidra till att skapa ett levande campus, med både bostäder och utbildningslokaler, kommenterar Johan Knaust, vd på K2A.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige