Image
Bokloks bostadsrättsprojekt vid Gävletravet i Gävle.
Bokloks bostadsrättsprojekt vid Gävletravet i Gävle. Bild: Boklok

K-Fastigheter och Boklok utvecklar i Gävle

Transaktioner K-Fastigheter och Boklok har tecknat avtal om utveckling av en byggrätt i Gävle, och planerar att uppföra 60 hyresrätter med uthyrningsbar area om 3 876 kvadratmeter. Samtidigt bygger Boklok 68 bostadsrätter i området.
Publicerad den 24 Juni 2020
Annons
Image

Samarbetet mellan K-Fastigheter och Boklok, som ägs av Skanska och Ikea, inleddes i april 2020 med syftet att utveckla byggrätter och prisvärda bostadshus. Målsättningen för samarbetet är att gemensamt bygga upp till 1 000 lägenheter de kommande tre åren.

I Gävle förvärvar K-Fastigheter del av fastigheten vid Gävletravet, Gävle Sätra 108:29 i nordvästra Gävle, från säljaren Skanska. Fastigheten har erhållit lagakraftvunnen detaljplan samt bygglov för 60 bostäder vilka kommer att uppföras enligt Bokloks koncept och K-Fastigheter kommer att äga och förvalta lägenheterna.

– I slutet av april meddelade vi våra planer på att bygga fyra punkthus med totalt 88 lägenheter i stadsdelen Strömsbro och med det dagens avtal om ytterligare 60 lägenheter i näraliggande Sätra får vi ett bra fastighetsbestånd i Gävle, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

BoKlok har nyligen startat ett bostadsrättsprojekt om 68 lägenheter på samma tomt, vid Gävletravet.

– Det känns väldigt roligt att samarbetet med K-Fastigheter fortsätter bära frukt. Nu får vi synergier av ett ännu större projekt med totalt 128 lägenheter på tomten. Kombinationen av bostadsrätter och hyresrätter gör att vi kan erbjuda ännu fler målgrupper ett nytt hem, säger Niclas Bagler, chef Boklok Sverige.

Det samlade hyresvärdet bedöms uppgå till cirka 6,8 miljoner kronor efter att projektet är färdigställt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige