Image
John Hedblad.

John Hedblad utses till ny affärsutvecklingschef på Boklok

Bolag John Hedblad blir ny affärsutvecklingschef i Boklok Sverige och medlem i ledningsgruppen för Boklok Sverige. Han är i dag senior affärsutvecklare i Marknadsområde Syd och har tidigare haft flera roller inom både Boklok och Skanska.


Skanska köper mark för 300 miljoner kronor i Ale kommun för att skapa 600 bostäder.

Skanska köper mark i Ale kommun för cirka 300 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur Skanska har förvärvat cirka 263 000 kvadratmeter mark i Starrkärrs Torp i Ale kommun för cirka 300 miljoner kronor. Säljare är Björk Invest i Göteborg. Tillträdet sker när detaljplan vinner laga kraft.


Sara Erman.

Sara Erman ny SVP Sustainability & Innovation på Boklok

Karriär Sara Erman har utsetts till Senior Vice President Sustainability & Innovation på Boklok. Hon tillträder sin nya roll 1 april och kommer även fortsättningsvis att ingå i Bokloks ledningsgrupp. Sara Erman blir chef för en ny funktion för hållbarhet, digitalisering, forskning & utveckling, produktutveckling och verksamhetsutveckling.


André Löfgren.

Ny CFO på Boklok

Karriär André Löfgren har utsetts till ny CFO för Boklok. Han kommer senast från rollen som Senior Vice President Investor Relations på Skanska.


Sara Ax Nordstrand, ny affärsutvecklingschef på Boklok.

Ny affärsutvecklingschef i BoKlok Sverige

Karriär Sara Ax Nordstrand blir ny affärsutvecklingschef i BoKlok Sverige och medlem i ledningsgruppen för BoKlok Sverige. Hon har idag rollen som vd för JV-bolaget Kista Park AB där Skanska tillsammans med Areim utvecklar en ny stadsdel med cirka 1 500 lägenheter i Odde – Kista.


Boklok bygger i Helsingborg.

Boklok bygger seniorboende och utvecklar i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Boklok bygger seniorboendet Silviabo och utvecklar stadsdelen Drottninghög inför H22 City Expo i Helsingborg.


Alexander Liljenberg, Niclas Bagler, Erik Selin & Jacob Karlsson.

K-Fastigheter och Boklok utvecklar 260 hyresrätter

Bostäder K-Fastigheter köper byggrätter för cirka 260 nya hyresrätter från Boklok, vilka ska bebyggas gemensamt för K-Fastigheters långsiktiga förvaltning. Dagens avtal är ett steg i det pågående samarbetet mellan K-Fastigheter och Boklok och innebär att bolagen kommer att bygga nya lägenheter i Vänersborg, Uppsala och Eskilstuna.


Aija Harju.

Boklok intensifierar arbetet med mångfald och inkludering

Bolag Mångfald och inkludering är en avgörande del i utvecklingen av Boklok. Nu tillsätts en ny roll med uppdraget att ta fram en strategi och handlingsplan. Aija Harju från Skanska Finland får rollen som Diversity and Inclusion leader.


Jenny Adholm.

Boklok hämtar hållbarhetschef från Skanska

Karriär Jenny Adholm blir ny hållbarhetschef på Boklok. Hon kommer senast från rollen som hållbarhets- och arbetsmiljöchef för Skanskas projekt med bygget av forskningsanläggningen ESS i Lund.


Boklok lanserar en ny generation flerfamiljshus.

Boklok och Sandellsandberg lanserar flerfamiljshus

Bygg/Arkitektur Boklok lanserar en ny generation flerfamiljshus. Den välkända arkitekten Thomas Sandell och byrån sandellsandberg har tagit fram en ny gestaltning som andas nytänkande och samtidigt tradition.


Bokloks bostadsrättsprojekt vid Gävletravet i Gävle.

K-Fastigheter och Boklok utvecklar i Gävle

Transaktioner K-Fastigheter och Boklok har tecknat avtal om utveckling av en byggrätt i Gävle, och planerar att uppföra 60 hyresrätter med uthyrningsbar area om 3 876 kvadratmeter. Samtidigt bygger Boklok 68 bostadsrätter i området.


Henrik Johnsson.

Henrik Johnsson får utökat ansvar på Boklok

Karriär Henrik Johnsson har under de gångna två åren varit ansvarig för Bokloks expansion i Storbritannien. Den 1 maj tillträdde han rollen som Executive Vice President för Bokloks verksamheter i Finland, Norge och Storbritannien.


Jacob Karlsson och Niclas Bagler.

K-Fastigheter och Boklok i strategiskt samarbete

Bolag K-Fastigheter och Boklok ska samarbeta med målet att gemensamt bygga upp till tusen lägenheter de kommande tre åren.


Thomas Sandell.

Boklok inleder samarbete med Thomas Sandell

Bolag Boklok har startat ett samarbete med arkitekt SAR/SIR Thomas Sandell – en av Sveriges mest namnkunniga arkitekter och formgivare – från Sandellsandberg arkitekter. Samarbetet med Boklok kommer att fokusera på hållbara lösningar för exteriör miljö.


Bengt Fardelius blir ny affärsutvecklingschef för Skanska Nya Hem Stockholm.

"Ambitiösa tillväxtplaner" för Skanska Nya Hems nya affärsutvecklingschef

Stockholm Bengt Fardelius blir ny affärsutvecklingschef för Skanska Nya Hem Stockholm. Målet nu är att få verksamheten att växa genom markförvärv, och för Fastighetssverige pekar han ut flera områden som är extra intressanta.


Boklok samarbetar med Helsingborgshem i Drottninghög.

Boklok och Helsingborgshem i nytt samarbete – målet 130 bostadsrätter

Bygg/Arkitektur Boklok och Helsingborgshem har tecknat ett samarbetsavtal med målet att bygga upp till 130 bostadsrätter på Drottninghög i Helsingborg. Planen är 26 radhus i två plan och sex fyravåningshus med totalt 104 lägenheter.


Boklok har köpt mark i Storbritannien.

Boklok gör första affären i Storbritannien

Transaktioner Bokloks brittiska gren, BoKlok UK Ltd, har landat sina första kontrakt på markområden sedan lanseringen i Storbritannien 2019.


Sara Erman och Niclas Bagler.

Skiftar roller på Boklok

Bolag Sara Erman och Niclas Bagler byter roller med varandra inom ledningsgruppen hos Boklok. Niclas Bagler blir landschef för verksamheten i Sverige och Sara Erman blir chief operating officer.


Boklok planerar för 200 hem i Bristol

Bostäder Under våren tog Boklok klivet in på den engelska marknaden för att bygga hållbara hem till ett lågt pris även för britterna. Nyligen nåddes en viktig milstolpe för Boklok UK, då Bristol City Council godkände planerna för Bokloks första brittiska projekt.


Boklok bygger radhus i Rosengård.

Boklok bygger radhus i Rosengård

Bygg/Arkitektur I Västra Kattarp i stadsdelen Rosengård, Malmö, ska Boklok bygga 41 radhus i bostadsrättsform.