Image
Förvärvet gäller en byggrätt för cirka 135 hyresrätter i Sävenäs, Göteborg.
Förvärvet gäller en byggrätt för cirka 135 hyresrätter i Sävenäs, Göteborg. Bild: K-Fastigheter

K-Fastigheter köper byggrätt i Göteborg

Bostäder K-Fastigheter har förvärvat en byggrätt för cirka 135 hyresrätter i Göteborg. Förvärvet sker från ES Smörslottsgatan Andra Holding AB och gäller samtliga aktier i det bolag som äger fastigheten Göteborg Sävenäs 131:14. Lagakraftvunnen detaljplan finns.
Publicerad den 31 Maj 2023

På den förvärvade fastigheten avser K-Fastigheter uppföra cirka 135 hyresrätter i K-Fastigheters egenutvecklade koncepthus Lamellhus. Beräknat årligt hyresvärde uppgår till 22,4 miljoner kronor. Tillträde samt byggstart kommer preliminärt att ske under fjärde kvartalet 2023. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om cirka 38 miljoner kronor.

Den förvärvade fastigheten ligger i anslutning till andra fastigheter som K-Fastigheter har i området Sävenäs vid Östra Sjukhuset. 103 lägenheter finns i förvaltning och ytterligare 192 lägenheter är under uppförande med inflyttning i december 2023. Detta sammantaget sörjer för en effektiv fastighetsförvaltning.

– Jag är mycket nöjd över att vi förvärvar ytterligare en fastighet i Göteborg. Att den sedan ligger i anslutning till två andra fastigheter vi äger är en stor fördel. Göteborg växer och är i behov av fler bostäder och jag är glad över att K-Fastigheter är med och bidrar till utvecklingen av Göteborg med nyproducerade hyresrätter med hög kvalité, säger Magnus Persson, affärsutvecklingschef på K-Fastigheter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Oppositionen vill skynda på arbetet för en ny curlinghall i Göteborg

Bygg/Arkitektur Den nuvarande hallen på Lindholmen bedöms vara för liten för Göteborgs curlingklubb som nu vill hitta ny mark för att uppföra en större hall. Svenska Curlingförbundet och Sveriges Olympiska kommitté har inkommit med en skrivelse till kommunstyrelsen där de hoppas att kommunen finner vägar att bistå curlingklubbens planer via någon form av lösning när det gäller markfrågan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige