Image
Jacob Karlsson.
Jacob Karlsson. Bild: Axel Ohlsson

K-Fastigheter köper byggrätt för fler hyreslägenheter i Helsingborg

Transaktioner K-Fastigheter planerar att bygga ca 90 hyresrätter på fastigheten Husensjö 8:11 i Helsingborgs kommun. K-Fastigheter planerar att bygga sina egenutvecklade koncepthus och tillträda vid lagakraftvunnen detaljplan.
Publicerad den 4 Februari 2022

K-Fastigheter har ingått avtal med ett bolag inom VästkustStugan-koncernen om förvärv av Husensjö 8:11 i ett attraktivt område i östra Helsingborg. Arbetet med detaljplan pågår och K-Fastigheter avser att bygga ca 90 hyreslägenheter i koncernens egenutvecklade koncepthus Lamellhus och Låghus med färdigställande om tre år.
– Helsingborg är en betydelsefull kommun för K-Fastigheter. Vi ser fram emot att driva arbetet med detaljplanen för Husensjö tillsammans med säljaren och få vara med att utveckla detta område som har ett bra läge med närhet till natur, kommunikationer och till Helsingborgs planerade nya sjukhus, säger Magnus Persson, affärsutvecklingschef, K-Fastigheter.

Köpeskillingen uppgår till cirka 20 miljoner kronor och förvärvet sker genom en bolagstransaktion med tillträde vid lagakraftvunnen detaljplan. Hyresvärdet bedöms uppgå till cirka 11,3 miljoner kronor vid färdigställandet 2025.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Parkeringsytor i innerstaden blir kulturparker

Bygg/Arkitektur Attraktiv mark i innerstaden används ofta som parkeringsplats. Men vad händer när bilarna försvinner? Arkitektfirmorna har börjat drömma om hur de vill att staden ska se ut och taket är högt. Fastighetssverige har tittat på ett kontors dröm om en sådan parkeringsyta och fått en pratstund med vd:n om framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige