Image

JM köper mer vid Brommaplan

Transaktioner JM vill bygga 600 bostäder och 14 000 kvadratmeter handel och service vid Brommaplan. Som ett led i detta har JM nu köpt en hotellfastighet vid Brommaplan för 125 miljoner kronor, varav 27 miljoner kronor är latent skatt.
Publicerad den 9 Juni 2011

Det handlar om fastigheten Pundet 1, som i dag inrymmer Hotell Scandic Bromma. Säljare är Pandox.

Fastigheten har en uthyrningsbar area om 6 100 kvadratmeter.

Tillträde och betalning sker i slutet av juni.

- Detta är en viktig pusselbit i arbetet med att, i samarbete med Stockholm Stad, förnya Brommaplan, säger Zdravko Markovski, affärsenhetschef JM.

JM förvärvade i december 2010 två fastigheter av Fabege vid Brommaplan i syfte att delta i en utveckling av en helhetslösning för Brommaplan. Totalt planerar JM att bygga cirka 600 bostäder samt 14 000 kvadratmeter handel och service här. Byggstart för det nya projektet är planerad till 2013 med första inflyttning 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige