Image

JM köper mer vid Brommaplan

Transaktioner JM vill bygga 600 bostäder och 14 000 kvadratmeter handel och service vid Brommaplan. Som ett led i detta har JM nu köpt en hotellfastighet vid Brommaplan för 125 miljoner kronor, varav 27 miljoner kronor är latent skatt.
Publicerad den 9 Juni 2011

Det handlar om fastigheten Pundet 1, som i dag inrymmer Hotell Scandic Bromma. Säljare är Pandox.

Fastigheten har en uthyrningsbar area om 6 100 kvadratmeter.

Tillträde och betalning sker i slutet av juni.

- Detta är en viktig pusselbit i arbetet med att, i samarbete med Stockholm Stad, förnya Brommaplan, säger Zdravko Markovski, affärsenhetschef JM.

JM förvärvade i december 2010 två fastigheter av Fabege vid Brommaplan i syfte att delta i en utveckling av en helhetslösning för Brommaplan. Totalt planerar JM att bygga cirka 600 bostäder samt 14 000 kvadratmeter handel och service här. Byggstart för det nya projektet är planerad till 2013 med första inflyttning 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige