Image

JLL ingår samarbete med Mitt Liv

Bolag Som ett led i JLLs hållbarhetsarbete och för att bidra till en mer inkluderande svensk arbetsmarknad ingås ett samarbete med det sociala företaget Mitt Liv.
Publicerad den 20 April 2016
Daniel Gorosch. Bild: JLL
Daniel Gorosch.

Mitt Liv arbetar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald. I ett första skede kommer fokus att ligga på Mitt Livs mentorskapsprogram ’Mitt Livs Chans’ där svensk arbetsmarknad och utlandsfödda akademiker får ett forum att mötas.

– Genom att samarbeta med Mitt Liv kommer vi i kontakt med personer med olika bakgrund och kompetens. Det kan vara svårt att få in en fot på den svenska arbetsmarknaden och få ett arbete som motsvarar den kompetens man besitter, och det vill vi vara med och ändra på. Vi är övertygade om att denna form av utbyte gynnar oss som företag, vår bransch och landet i stort. Samarbetet med Mitt Liv utgör en viktig del i vårt hållbarhetsarbete, säger Daniel Gorosch, vd för JLL Sverige.

– Vi är väldigt glada över förtroendet att påbörja ett samarbete med JLL. Samarbetet innebär att vi gemensamt kan göra skillnad dels genom att öka kunskapen om mångfald i samhället och dels att gemensamt bidra till att inkludera fler utlandsfödda akademiker att komma in på arbetsmarknaden. Det är i möten mellan människor med olika bakgrund och erfarenheter som engagemang och förståelse ökar, säger Henrietta Bean, regionansvarig för Mitt Liv i Stockholm.

JLL kommer att delta i årets mentorskapsprogram med cirka tio mentorer. Mentoruppdraget pågår från oktober 2016 till och med juni 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige