Image
Tensta Gymnasium.
Tensta Gymnasium. Bild: Hemsö

Järva Gymnasium ny hyresgäst i Hemsös Campus Tensta

Uthyrning Hemsö har tecknat ett sjuårigt hyresavtal med Järva Gymnasium för en ny gymnasieskola i Tensta. Gymnasiet får en yta om 4 600 kvadratmeter med plats för cirka 500 elever.
Publicerad den 8 Maj 2023

Skolan startar till höstterminen 2024. Hemsö har fortfarande ett arbete framför sig med ytterligare hyresgäster inom utbildning, kultur och föreningsliv.

– Tillgång till god utbildning och hängivna vuxna kan göra hela skillnaden för ungas framtidstro och livsval. För Hemsö är det viktigt med långiktiga aktörer som bidrar både med nya skolplatser och till utvecklingen av Tensta. Det här är startskottet för vår vision om att skapa ett nytt skolcampus. Med Järva Gymnasium får vi en hyresgäst i Campus Tensta som fokuserar på elevers utbildning och välmående, säger Nils Styf, vd Hemsö.

Skolan drivs av den ideella och icke-vinstdrivande Stiftelsen Roya Foundation. Stiftelsen driver sedan tidigare Järvaskolan, en högstadieskola i Kista.

Hemsö förvärvade Campus Tensta i april 2022. Hemsö har sedan dess haft en bred dialog med skoloperatörer och lokalsamhället för att säkerställa att kommande hyresgäster möter behoven.

Fastigheten uppfördes år 1984 och omfattar drygt 21 000 kvadratmeter. Hemsö genomför nu en omfattande renovering för att varsamt återställa byggnaderna till toppskick enligt dagens krav.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige